Legoland Billund krijgt een nieuwe achtbaan in 2018

Het allereerste Legoland Park is gelegen in Billund te Denemarken. Het park maakte onlangs haar nieuwe plannen bekend voor volgend seizoen. In 2018 viert het park namelijk haar 50ste verjaardag en dat doen ze met een nieuwe achtbaan te openen.

 

Legoland Billund in Denemarken opende haar poorten in 1968. Dat betekent dat het park in 2018 vijftig kaarsjes mag uitblazen. De verjaardag wil het park alvast niet zomaar laten voorbijgaan.

 

 

Om te beginnen zal de ingangszone volledig gerenoveerd worden, alsook de LEGOredo® Town zone. In deze zone zal de kano-attractie een make-over krijgen en komt er volledig nieuwe bestrating. Het grootste nieuws is echter de komst van een nieuwe achtbaan in dit gebied.

 

 

De nieuwe achtbaan zal geleverd worden door de Duitse bouwer Zierer en vervangt de achtbaan Timber Ride, die in 2013 het park verliet. De eerste werken gingen al van start in het park om de achtbaan bij het begin van seizoen 2018 te kunnen openen.

 

 

De naam van de achtbaan wordt Flyvende Ørn, wat in het Nederlands ‘Vliegende adelaar’ betekend. Rond de achtbaan zal een rotsachtig landschap gecreëerd worden, een beetje zoals de Rocky Mountains in Amerika. Tijdens de rit zal je 11 meter hoog gaan, waar je de Adelaarsklif kan zien. Hier waakt een adelaar over haar kinderen. Daarna ga je doorheen snelle bochten en langs heel wat LEGO-dieren.

De achtbaan zal een lengte van: 281 meter krijgen, een hoogte van 11 meter en een snelheid van 46 km/h.

De bezoekers zullen vanaf volgend jaar een nog kleurrijkere ingang kunnen ontdekken, waar een reusachtige Lego dinosaurus hen verwelkomt. In juni zal het park ook een wereldrecordpoging ondergaan, door de hoogste Legotoren te bouwen.

 

Bron en foto’s: Legoland Billund