Pretpark in Roemeense hoofdstad heeft er een achtbaan bij

Het Roemeense pretpark Orășelul Copiilor, gelegen in de hoofdstad Boekarest, heeft er een nieuwe achtbaan bij. Deze attractie vervangt de oudere achtbaan in het park waardoor het park opnieuw twee achtbanen in het assortiment heeft.

 

Orășelul Copiilor betekend zoveel als “Kinderpark”. Het park opende in het begin van de jaren 2000 haar eerste achtbaan. Deze achtbaan kreeg de naam Speed Roller en had een zogenaamde Zyklon / Galaxi lay-out. Deze achtbaan is nu vervangen door een nieuw exemplaar dat gebouwd is door de Italiaanse fabrikant Interpark.

De nieuwe achtbaan heeft de naam Montagne Russe gekregen, wat in het Nederlands zoveel als “achtbaan” betekent. Op de foto’s kunnen we zien dat de achtbaan grijze supports heeft met een oranje track. De trein zelf heeft dan weer heel kleurrijk en is voorzien van heupbeugels. De attractie is ongeveer 350 meter lang en een ritje duurt een minuut en half.

Naast Montagne Russe heeft Orășelul Copiilor met “Mine Train Coaster” nog een tweede achtbaan in het park staan. Deze is gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Deze attractie is vooral gebouwd voor kleinere kinderen.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Kristian Johansen, Lisa Scheinin (aceonline.org)