Sfeerverslag: Plaswijckpark – 05 augustus 2017

Onlangs trokken de Themeparkfreaks naar Rotterdam. Hier vind je Plaswijckpark, een gezellig plekje aan de rand van de grootstad Rotterdam. Wanneer men het park betreedt heeft men de keuze uit 3 zogenaamde wijcken: Dierenwijck, wandelwijck en Speelwijck. De naam van elk wijck refereert uiteraard naar de functie ervan, zo staan in Dierenwijck de dieren centraal (de zoo van het park), in Wandelwijck kan je al wandelend genieten van het zonnetje in een groene omgeving met sfeervolle fonteinen en in Speelwijck kunnen de kinderen ravotten naar hartenlust. Een leuk feit om te weten is dat alle 3 deze wijcken inbegrepen zijn in 1 inkomstticket. Laten we jullie even rondleiden in dit iets minder bekende park, vlakbij huis.

 

Je betreedt het park via een grote brug waarop de naam van het park te lezen valt. De ingang is netjes verzorgd en oogt aantrekkelijk.

 

Naast de ingang ligt een groot meer waarop je kunt rond peddelen met een waterfiets in de vorm van een sierlijke zwaan. Let ook even op de indrukwekkende skyline (de hoge kantoorgebouwen van de Stad Rotterdam).

 

De Themeparkfreaks zouden de Themeparkfreaks niet zijn, mochten ze niet meteen deze leuke Nautic Jet ontdekken in het park. Tijd voor een paar ritjes.

 

Wat blijven die dingen heerlijk, airtime, een splash, toffe attractie.

 

Aangezien het zonnetje erdoor kwam, was onze eerste halte Wandelwijck. Dit stukje park doet ons meteen denken aan één of andere paleistuin. Mooi aangelegd met een focus op het groene aspect.

 

In deze wijck kan je ook een boottochtje doen op het meer of een rondritje op de parktrein. Deze vertrekt aan het daarvoor voorziene station, dat tevens voorzien is van een horecapuntje.

 

Verder vind je hier ook een rosarium, een kabouterpad en een picknickweide.
Wist je trouwens dat het park ook een mini golf heeft?

 

Het was tijd voor de hoofreden van ons bezoek namelijk Dierenwijck.

 

Eerst kwamen we bij de verblijven voor otters en voor watervogels.

 

Vervolgens kwamen we terecht op een authentieke boerderij.

 

Via een sfeervol houten bruggetje bereikten we de waterspeelplaats.

 

Hier heb je wederom een horecapuntje, maar dit was tijdens ons bezoek helaas gesloten.

 

Een super leuk gegeven is de grote doorloopweide vol Bambi’s en herten. De dieren komen echt tot op een meter van je. Heel tof gedaan.

 

Tijdens een bezoek met je zeker ook eens een kijkje nemen bij het apeneiland. Naast apen zitten hier ook enkele neusberen.

 

Dierenwijck bevat nog heel wat andere diersoorten zoals uilen, Ooievaars, Lynxen, parkieten, beverratten, wallaby’s en veel meer.

 

Tenslotte namen we nog een kijkje in Speelwijck, het gedeelte van het park speciaal ingericht voor kinderen.

 

Vergeet zeker ook je zwemgerief niet, plonsen kan in het zwembad met speeltoren.

 

De dag eindigen deden we in de souvenirshop.

 

Sfeerverslag en foto’s: Timothy Meersman