Ankapark heeft nu ook een indoor kartcircuit

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen, waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf, waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

Ondertussen heeft het park de bouw van een kartcircuit afgerond. Het kartcircuit is volledig overdekt, wat ideaal is bij de warme temperaturen. Naast de kartbaan staan er ook verschillende waterattracties, thrill rides, achtbanen en kinderattracties in het park.

De volledige bouw van Ankapark en het overzicht van alle achtbanen kan je hier bekijken. De voorziene opening staat gepland voor april 2018.

 

 

Foto’s: Ankapark