Bouwer in de kijker: Interpark

Interpark is een Italiaanse bouwer van achtbanen, die we vaak op kermissen tegen komen, maar ook in pretparken. Het bedrijf werd opgericht in 1976 en is gevestigd in de Italiaanse gemeente Spilamberto.

 

De naam van het bedrijf Interpark komt voort van de allereerste internationale beurs in de sector. Deze werd door het bedrijf zelf georganiseerd in 1975 in Modena, Italië. Deze beurs droeg de naam INTERPARK Expo 1975. Deze beurs trok bezoekers uit 36 verschillende landen. Het bedrijf verkocht ondertussen al meer dan 170 achtbanen aan 50 landen.

In 2007 kocht Interpark alle rechten op van het in 2004 failliet verklaarde bedrijf Pinfari. Op deze manier kunnen ze modellen aanbieden van zichzelf, maar ook de modellen die Pinfari bouwde.

 

De achtbanen van Interpark

 

Mini Tropical: De kleinste achtbaan die het park bouwt is de Mini Tropical. Deze compacte achtbaan heeft een oppervlakte van 23 meter op 11.50 meter. De hoogte van deze baan is 4.45 meter en de tracklengte 105 meter.

 

 

Silenced Mini Tropical: Deze achtbaan is een iets grotere versie van de Mini Tropical, maar veel stiller door andere wieltjes. Deze werd ontwikkeld voor indoor gebruik.

 

Tropical Track: Dit type heeft een Big Apple/Wacky Worm lay-out. Deze achtbaan heeft een oppervlakte van 28 meter op 13.5 meter. De hoogte is 5.50 meter en de tracklengte is 170 meter.

 

 

Tornado: Dit is een grotere variant van de Tropical Track. Deze achtbaan is 8 meter hoog en heeft een tracklengte van 303 meter. De oppervlakte is 40 meter op 16 meter.

 

Cyclon: De Cyclon is een zeer gekende lay-out, die door meerdere bouwers verkocht wordt. Deze heeft een oppervlakte van 40 meter op 17 meter en een hoogte van 10 meter.

 

 

Super Cyclon: Deze achtbaan is bijna identiek aan de Cyclon, maar heeft een tracklengte van 350 meter dat hem net iets langer maakt.

 

 

Crazy Mouse: De Crazy Mouse is een Wilde Muis achtbaan variant. In het begin maak je enkele haarspeldbochten, die typerend zijn voor dit model.

 

 

Funny mouse: Dit is een echte Wilde muis, compleet met haarspeldbochten en steile drops.

 

 

Wild Wind: De Wild Wind is een achtbaan met een beperkte oppervlakte, maar bevat een inversie genaamd de Sidewinder.

 

 

Loop Coaster: De Loop coaster is technisch gezien een Cyclon, maar met een looping in het traject.

 

 

Bron en foto’s: Interpark