Spanning stijgt in Nederland: Vekoma bouwt een nog nooit eerder geziene achtbaan

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is momenteel bezig met de bouw van een nieuw prototype achtbaan in de fabriek te Vlodrop. De nieuwe bouwfoto’s, die elke dag exclusief op onze website verschijnen, worden steeds mysterieuzer naarmate het project vordert. Fans zijn compleet in in de war, vol verbazing, en extreem nieuwsgierig naar het nieuwe project. De spanning is te snijden!

Al vanaf het moment dat de eerste supports geplaats werden en de eerste track op het terrein kwam te liggen, was het al snel duidelijk dat het niet over een klassieke achtbaan zou gaan. Alles wees erop dat een nieuw soort Flying Coaster of een nieuw soort Inverted Coaster mogelijk in de maak was. Zelfs een allereerste 4D Coaster voor Vekoma werd als één van de mogelijkheden geacht. Maar hoe meer bouwfoto’s er verschijnen, hoe mysterieuzer en onduidelijker het project wordt.

 

De nieuwe bouwfoto’s, die gisteren en vandaag verschenen, laten gemonteerde track zien. De kant waar de achtbaantrein op zal komen te rijden is niet naar boven gericht zoals bij een normale achtbaan, maar hij is ook niet naar onder gericht zoals bij een Flying Coaster of Inverted Coaster. Op de foto’s is duidelijk te zien dat kant waar de trein zal op komen te rijden, naar de buitenkant is gericht in een horizontale richting. Er is nog nooit eerder in de wereld een achtbaan gebouwd waarbij dit het geval is.

 

Fans staan voor een compleet raadsel over wat dit soort achtbaan nu exact zal worden. Op forums wordt er druk gespeculeerd wat het uiteindelijk zal worden. De gekste theorieën doen de ronde, van een aller eerste speciale 4D Coaster van Vekoma tot een achtbaan met een soort robot arm. Niemand lijkt een idee te hebben wat de Nederlandse achtbaanbouwer voor ons in petto heeft.

 

Ondertussen is een patent opgedoken van een Flying Coaster waar bezoekers langs de zijkant van de achtbaan kunnen instappen, dit zou er voor zorgen dat de capaciteit drastisch verhoogd wordt. Dit zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor de vreemde track montage, maar voor als nog blijft het speculeren.

 

De bouwplaats waar de achtbaan opgebouwd wordt, is het testterrein van Vekoma bij de Nederlandse fabriek in Vlodrop. De achtbaan wordt volledig opgebouwd zodat het nieuwe prototype getest kan worden. Na de test zal de achtbaan terug afgebroken worden, want het is niet de bedoeling dat de achtbaan daar blijft staan. Hoe deze achtbaan er juist zal uitzien of in welk pretpark de achtbaan zal komen te liggen, is nog niet bekend.

 

Volg dit razend spannende project met dagelijkse nieuwe updates hier op de voet.

 

 

Foto’s: Sjaak van Horne (voor Themeparkfreaks.eu)