Carowinds opent klassieke thrillrides en nieuwe zone in 2017

Het Amerikaanse pretpark Carowinds kiest voor klassieke thrillrides als nieuwigheden in 2017. Deze klassiekers komen te staan in een nieuw themagebied dat de naam County Fair krijgt, vrij vertaald een landelijke kermis.

 

Carowinds breidde de laatste jaren al enorm uit met als grootste investering de 99 meter hoge Hyper Coaster Fury 325 die opende in 2015. Ook volgend jaar krijgt het park er een mooie uitbreiding bij, een compleet nieuwe themazone met vier klassieke attracties.

De zone zal gecreëerd worden rond de achtbaan Carolina Cobra, die opende in 2009 en afkomstig was van het gesloten park Gueaga Lake. Deze achtbaan zal nieuwe kleuren krijgen en een nieuwe naam: The Flying Cobras. Het thema van de achtbaan wordt een luchtshow waar je de uitdagende stunts van The Flying Cobras kan bewonderen.

De groep ging eerder al op zoek naar klassieke attracties in Europa, enkele van die exemplaren zullen nu een thuis vinden in Carowinds. De eerste wordt Electro-Spin, een Top Scan attractie, meteen de grootste thrillride in de zone. Verder opent er ook een klassieke Troika attractie, deze werd gebouwd door Huss. De Troika zal de naam Do-Si-Do dragen.

De klassieke zweefmolen Zephyr zorgt voor het familiale kantje en als laatste krijgt het park een zogenaamde Music Express van Mack Rides, genaamd Rock ‘N’ Roller.

 

Bron en foto’s: Carowinds