Six Flags kondigt 3 nieuwe Joker achtbanen aan voor 2017!

Six Flags maakte vandaag bekend welke nieuwe attracties ze volgend jaar zullen openen in hun parken. Onder andere werden drie nieuwe achtbanen aangekondigd die gebouwd zullen worden in Six Flags New England (Agawam, Massachusetts, USA), Six Flags Over Texas (Arlington, Texas, USA) en Six Flags Great America (Gurnee, Illinois, USA).

De drie nieuwe achtbanen komen er na het grote succes van Batman: The Ride die gebouwd werd in 2015 in Six Flags Fiesta Texas en The Joker die dit jaar gebouwd werd in Six Flags Great Adventure. Beide achtbanen zijn de eerste S&S Free Spin 4D Coasters die ooit gebouwd zijn geweest en die zullen nu ook gebouwd worden in Six Flags New England, Six Flags Over Texas en Six Flags Great America.

Wat is nu eigenlijk een S&S Free Spin 4D Coaster? De term 4D Coaster wordt gebruikt voor een achtbaan met karretjes die draaien rond de x-as waardoor de bezoekers overkop gaan tijdens de rit. De term Free Spin is de modelnaam van de achtbaan en wilt zeggen dat het draaien rond de x-as half gecontroleerd gebeurd en half vrij (Free). S&S staat voor de bouwer, de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Worldwide. Een S&S Free Spin 4D Coaster is dus een achtbaan gebouwd door S&S Worldwide met draaiende karretjes waarin je overkop gaat en dat gebeurd half vrij en half gecontroleerd. Een video van deze achtbaan kan je hieronder bekijken.

 

De achtbanen zijn 310,6 meter lang en hebben een snelheid van 61,2 km/u. De achtbaan zelf is 36,6 meter hoog en de daling bedraagt 16,5 meter. Het aantal keren dat de bezoekers overkop gaan in de achtbaan kan verschillen van rit tot rit, naargelang de gewichtsverdeling van de bakjes. De achtbaan in bovenstaande video zal dus ook gebouwd worden in de andere drie Six Flags parken.

Op 3 jaar tijd zal S&S Worldwide 6 achtbanen van dit type gebouwd hebben in Amerika en Japan. Vijf daarvan zullen terug te vinden zijn in de Six Flags parken zijnde: Joker in Six Flags Great America, Joker in Six Flags Over Texas, Joker in Six Flags New England, Joker in Six Flags Great Adventure en Batman: The Ride in Six Flags Fiesta Texas. De 6de achtbaan wordt volgend jaar geopend in Nagashima Spa Land en zal de naam Arashi krijgen wat zoveel betekend als “Storm”.

 

Bron: Six Flags