Vekoma fabriek Vlodrop – Nieuw prototype

 

Vekoma is bezig met de bouw van een nieuw prototype achtbaan op de testterrein bij haar Nederlandse fabriek in Vlodrop. De achtbaan wordt opgebouwd zodat het nieuwe prototype getest kan worden. Na de test zal de achtbaan terug afgebroken worden, want het is niet de bedoeling dat de achtbaan daar blijft staan. Hoe deze achtbaan er juist zal uitzien of in welk park de achtbaan zal komen te liggen, is nog niet bekend. Toch blijft het alvast interessant om de bouw te volgen, wie weet komt de achtbaan wel ergens naar een pretpark in de buurt of zijn er nieuwe opvallende technieken te spotten.

 

 

Bouwupdates: 

27 juli 2016: De eerste werkzaamheden vonden plaats

 

1 augustus 2016: De werken gaan verder

 

2 augustus 2016: Intressante ontwikkeling

Op de nieuwste bouwfoto’s van de achtbaan is te zien dat het niet zomaar een achtbaan zal worden. Aan de supports die geplaatst zijn kunnen we zien dat de achtbaantrack onder de supports komt en niet er boven zoals bij de meeste achtbanen. Deze methode wordt tot nu toe gebruikt bij Inverted of Flying Coasters.

 

3 augustus 2016: De opbouw gaat snel vooruit!

 

4 augustus 2016: Ook vandaag ging de bouw gewoon verder

 

6 augustus 2016: Nieuwe speciale track op het terrein

 

13 augustus 2016: Een video van het bouwterrein

 

29 augustus 2016: De vakantie is gedaan

De vakantie van de werknemers bij de Vekoma fabriek in Vlodrop is gedaan, de bouw is sinds vandaag weer van start gegaan.

 

30 augustus 2016: Nog meer supports worden geplaatst

 

31 augustus 2016: Vekoma bereid de bouw van het stationsgebouw voor

 

1 september 2016: Het wordt er steeds mysterieuzer op

 

2 september 2016: Overzicht van de bouw

Onze fotograaf Sjaak van Horne maakte in het achtbaan simulatie programma “No Limits 2” een overzicht van de huidige stand van zaken.

 

3 september 2016: Een nieuwe video van de bouwwerken

 

4 september 2016: Overzicht van de testopstelling

Onze fotograaf Sjaak van Horne maakte in het achtbaan simulatie programma “No Limits 2” een overzicht van de huidige stand van zaken.

 

5 september 2016: De track van het prototype is compleet

Aangezien de track nu al compleet is, is dit duidelijk geen lay-out die effectief in een pretpark zal komen te staan. Deze opstelling zal dus puur dienen om het nieuwe prototype te testen. 

 

7 september 2016: Elektriciteit

Vandaag en gisteren werd de elektriciteit voor de achtbaan aangesloten. Van de treinen was er helaas niets meer te zien.

 

11 september 2016: Simulatie van de werking van de treinen

Onze fotograaf Sjaak van Horne maakte in het achtbaan simulatie programma “No Limits 2” een overzicht van de huidige stand van zaken. Daarnaast maakte hij een simulatie video van de werking van de treinen hoe dat wij vermoeden dat deze zal zijn.

 

12 september 2016: Nieuwe foto’s van de testopstelling

 

16 september 2016: Aansluiting elektriciteit

Vekoma is nog steeds bezig met de elektriciteitsaansluiting. Momenteel zijn ze bezig met de 3de Tyre Drive motor aan te sluiten.

 

18 september 2016: Opendeurdag Vekoma

Vandaag was het een opendeurdag bij de Vekoma fabriek in Vlodrop voor de buurtbewoners en speciaal genodigden. Uiteraard waren wij er ook bij en wij hadden toch wel stiekem de hoop om meer over dit project te weten te komen. We kregen al meteen door dat dit project uitermate top secret moest blijven, ik heb nog nooit in mijn leven medewerkers zo hard zien dichtklappen toen we over het project vragen stelde. De klant waar dit voor gebouwd wordt wil duidelijk elk detail geheim houden. Het wordt dus verder afwachten wat het zal worden. Ook was duidelijk te zien dat ze nog steeds bezig zijn met de aansluitingen van de elektriciteit. Wat we wel zeker weten nu, is dat de treinen die eerder gespot werden op het terrein met 100% zekerheid niet voor de nieuwe achtbaan zijn, deze trein werd gebruikt voor een fotomoment voor de bezoekers vandaag. Verder wisten de personeelsleden te vertellen dat de trein 7 jaar geleden gebouwd is voor een pretpark die de nieuwe grote achtbaan nog steeds niet betaald heeft, daarom ligt de trein nu al 7 jaar opgeslagen.

Nog meer foto’s…

 

20 september 2016: Sensor afsteller

Het gele ding op de track is een soort sensor afsteller. Op die manier kunnen ze zien of de sensors op de juiste plaats staan.

 

26 september 2016: Het chassis van de testtreinen is aangekomen!

 

28 september 2016: Extra gondel

Er is vandaag een tweede gondel op de track geplaatst. Verder is er nog gewerkt aan de elektrische aansluitingen.

 

30 september 2016: Er zijn twee karretjes aan elkaar gezet

 

2 oktober 2016: Er zit beweging in het testkarretje

 

3 oktober 2016: De testkar in close-up

 

5 oktober 2016: Testritten

Tussen 22:30 uur en 23:00 uur vonden testritten plaatst. Helaas geen beelden hiervan.

Deze video werd gemaakt ongeveer 4 uur voor de testritten plaats vonden.

 

20 oktober 2016: Geen veranderingen

Nadat er week na week veel werkzaamheden plaats vonden, is het nu al een tijdje stil rond het project. Er zijn tot nu toe geen visuele veranderingen meer gebeurd. Mogelijk heeft het slechte weer hier iets mee te maken of zijn ze binnen in de loodsen de nodige werkzaamheden en voorbereidingen aan het maken.

 

6 november 2016: Er zijn meerdere testkarren aan elkaar gezet

 

20 november 2016: Verschillende containers zijn weggehaald

De eerste coaches van de trein zijn anders dan de andere coaches. 

 

 

22 januari 2017: Na twee maanden terug beweging in de testopstelling

 

 

28 maart 2017: De treinen hebben een kleine update ondergaan

 

 

7 april 2017: De trein is verplaatst

Wie goed de vorige foto’s met deze nieuwe foto’s vergelijkt, ziet dat de trein verschoven is. Daarnaast is het chassis volledig voltooid met extra gewichten en draaipunten.

 

 

11 april 2017: Interessante update 

Er werd vandaag gewerkt aan het test-chassis. Vekoma heeft een rotatiepunt met contacten aangebracht. 

Het beeld van voor deze montage zie je op de eerste foto. Op de tweede foto zie je de beelden van na de montage. Opvallend is ook dat er al een beetje verf op de track weg is, dit geeft duidelijk aan dat er in het geheim getest wordt. Het laagje verf dat weg is, kan je goed zien op de derde foto.

 

 

19 april 207: Eerste testritten op video vastgelegd!

 

 

8 augustus 2017: Er is na lange tijd opnieuw verandering zichtbaar aan de trein

© Sjaak van Horne

 

 

12 augustus 2017: De eerste teststoelen werden geïnstalleerd

De eerste stoelen werden geïnstalleerd op het prototype. 

 

23 augustus 2017: Eerste tests met personen

Vandaag werden de eerste tests gehouden met personen in de treinen. Het waren stilstaande tests waar de treinen niet in beweging waren. Er werd getest met niet volwassen mensen in de teststoelen. 

 

29 september 2017: De afbraak werken zijn begonnen

Op de nieuwste foto kunnen we zien dat het prototype wordt afgebroken. Er is genoeg getest geweest, de attractie kan nu echt opgebouwd worden in een pretpark. 

 

 

Foto’s & Video: Sjaak van Horne