LEGOLAND is op zoek naar een locatie in Orange County voor een nieuw park

De LEGOLAND parken zijn een onderdeel van de Merlin Parks groep, momenteel zijn er 7 LEGOLAND parken operationeel in de wereld waarvan het hoofdpark in Denemarken gevestigd is. De andere parken liggen in Duitsland, Engeland, Amerika, en Maleisië.

 

De groep zit niet stil en wil in de toekomst nog heel wat extra LEGOLAND parken bouwen, drie daarvan zijn momenteel al in opbouw, eentje zal komen te liggen in Dubai, eentje in Zuid Korea en het laatste in Japan.

Maar ook in Amerika is men op zoek naar een nieuwe locatie voor een nieuw LEGOLAND park. Dit zou het derde park op Amerikaanse bodem worden.

Het derde LEGOLAND park zou in Orange County komen te liggen, al valt het zoeken naar een geschikte locatie niet mee. Men heeft voor deze locatie gekozen vanwege de goede bereikbaarheid via de snelwegen en de nabijheid van New York.

Men oogt op en locatie die minstens 60 hectare groot is en waar de nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en water makkelijk te voorzien zijn. Zulke locatie vinden in Orange County wordt bemoeilijkt door het feit dat men zeker geen gronden wil, die deels moeras zijn of beschermde gebieden.

Mocht het park er uiteindelijk komen zal het te vergelijken vallen met California, inclusief een hotel en waterpark.

 

De andere Amerikaanse parken:

Het eerste Amerikaanse LEGOLAND park opende in 1999 in California, dit park telt vier achtbanen, waaronder: Coastersaurus, een junior coaster van Gerstlauer, Dragon, een junior coaster van Vekoma en  Technic Coaster, een wilde muis achtbaan van Mack Rides. Bij dit park hoort ook een waterpark en een hotel.

Het tweede Amerikaanse LEGOLAND park kwam er in 2011, dit is gelegen in Florida. Dit park kwam op de voormalige site van Cypres Gardens, een park dat opgericht werd in 1936, maar failliet ging in 2010.  In dit park vinden we vier achtbanen terug. Coastersaurus, een junior houten achtbaan, origineel gebouwd door Martin & Vleminckx, maar werd in 2013 volledig gerenoveerd door GCI, Dragon, een junior coaster van Vekoma, Flying School een Suspended family coaster van Vekoma en Project X een wilde muis achtbaan van Mack Rides.

 

Bron: Recordonline

Foto: LEGOLAND