Eerste Dueling Tilt Coaster ter wereld heeft meerdere inversies

De eerste Dueling Tilt Coaster ter wereld is af, dat blijkt uit foto’s die verschenen op 365jia.com. Verder verschenen op de zelfde site foto’s van een spectaculaire Intamin Launch Coaster.

Het is al 14 jaar geleden dat de eerste (en tot voor kort de enige) Tilt Coaster in de wereld gebouwd werd in Taiwan. Nu na al die jaren is er eindelijk een tweede gebouwd. De nieuwe Tilt Coaster wordt er niet zomaar 1, het wordt de eerste Dueling Tilt Coaster in de wereld, wat wil zeggen dat er twee achtbanen naast elkaar lopen en met elkaar zullen duelleren (zoals Joris en de Draak in de Efteling).

De achtbaan is gebouwd in het Chinese Wanda pretpark te Hefei en komt te liggen in het Hefei Wanda Cultural Tourism City. Het hele park en bijgevolg ook de achtbaan, zullen in de loop van 2016 de deuren openen voor het publiek.

Op de foto’s van de Dueling Tilt Coaster zijn er 2 inversies te zien op beide banen, voor een totaal van 4 inversies tezamen. De rit begint met een optakeling op een lift-hill, vervolgens komen beide treinen op een tilt stuk terecht, met de voorkanten naar elkaar toe, zodat de passagiers elkaar kunnen zien. Op het zelfde moment zullen beide tilt elementen kantelen waardoor beide treinen in de first-drop vallen. Het verschil met de vekoma tilt coaster is dat deze geen 90° komen te staan, maar eerder 75*. Hierna volgt onmiddellijk een looping. Na heel wat bochten volgt er nog een Corkscrew waardoor de achtbaan terug in het station eindigt.

Naast de Dueling Tilt Coaster zien we ook foto’s van een spectaculaire Intamin Launch Coaster. De achtbaan zal zowel een achterwaartse als voorwaartse lancering bevatten. Tijdens de lancering behaalt de achtbaan een topsnelheid van 125km/u die het treintje tot een hoogte van 56 meter brengt. Na de lanceringen komt de achtbaan in een hele grote non-inverted-loop waarna een Dive-loop volgt. De achtbaan is 1300 meter lang en is gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides.

Verder komt er nog een Wilde Muis achtbaan en een Big Apple achtbaan die gebouwd worden door de Chinese achtbaanbouwer Beijing Shibaolai Amusement Equipment.

 

 

Foto’s: 365jia.com

Bron: rcdb.com, VHcoasters