Historische All American Triple Loop na 4 jaar werken geopend in Indiana Beach

Na vier jaar werken is eindelijk de All American Triple Loop in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach geopend voor het publiek. Het gaat om de triple looping coaster Quimera uit het voormalige Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico dat Indiana Beach gered heeft van de ondergang.

 

Eind november 2020 kwam er onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, gered werd van de ondergang. Het was namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered had.

Eind 2020 werd er gestart met de afbraakwerken van de achtbaan op haar oude locatie in Mexico. Kort daarna werden de eerste trackdelen van Mexico naar Amerika gebracht. In mei 2021 begon Indiana Beach met de opbouw van de rollercoaster om de bouw te finaliseren in februari 2022. Toen dacht iedereen dat de comeback van de Schwarzkopf klassieker van de lente van dat jaar was. Helaas werden er in de maanden daarna bitter weinig werken uitgevoerd. Pas in november 2022 werden de eerste treintjes op de track geplaatst, maar de eerste testritten bleven alsnog een jaar op zich wachten. Die gingen uiteindelijk in november 2023 van start. Uiteindelijk opende Indiana Beach op 11 mei 2024 de All American Triple Loop voor het grote publiek. Een historische gebeurtenis!

 

De rollercoaster werd in 1984 gebouwd door de legendarische Duitse fabrikant Schwarzkopf voor de Duitse exploitant Rudolf Barth, die we onder andere kennen van Olympia Looping, namelijk de grootste mobiele achtbaan ter wereld die 5 keer overkop gaat. Rudolf Barth reisde rond met de achtbaan onder de naam Dreier Looping. In 1997 kwam deze terecht in het Maleisische pretpark Sunway Lagoon, waar deze tot 1999 haar rondjes draaide als Triple Loop Coaster. In 2000 kwam deze terug naar Europa en stond deze tot 2005 als Magnum Force in het Engelse pretpark Flamingo Land. Tussen 2007 en 2019 draaide ze haar rondjes als Quimera in Mexico.

Quimera gaat in Indiana Beach door het leven als All American Triple Loop. De achtbaan is de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 6,1 G. All American Triple Loop heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

Bron: Coaster-Count / rcdb

Foto: Indiana Beach

Video: Global Coasters