Nieuwe achtbaan Palindrome wordt eindelijk opgebouwd in Cotaland

De nieuwe achtbaan Palinedrome werd oorspronkelijk aangekondigd voor 2023 in het Amerikaanse Cotaland, maar het zal uiteindelijk pas in 2025 zijn dat deze achtbaan geopend zal worden. Onlangs ging de constructie eindelijk de hoogte in.

 

De eerste trackdelen voor Palinedrome en zelfs het treintje kwamen al in 2022 toe in het park, maar bleven tot onlangs opgeslagen liggen. Nu is de bouw van deze achtbaan eindelijk volop begonnen. Het wordt trouwens niet de enige nieuwe achtbaan die dit park volgend jaar zal openen, er wordt ook gebouwd aan een indrukwekkende Tilt Coaster van Vekoma.

 

Palinedrome

Palindrome wordt van het type Infinity Coaster, hetzelfde type van Fury in Bobbejaanland en Gold Rush in Attractiepark Slagharen, dit keer wel zonder lanceringen. In de achtbaan ga je eerst een verticale lifthill van 29 meter op. Tijdens de eerste steile drop maak je meteen een bocht naar rechts. Vervolgens duik je de eerste inversie in, een Zero-G Stall die gelegen is over een autoweg. Na enkele bochten ga je via een In-Line Twist een spike op. Om daarna het parcours achterwaarts terug opnieuw af te leggen. Net voor de eerste drop zorgt een draaiplatform ervoor dat je terug het station in kan rijden.

Palindrome heeft een tracklengte van 374,9 meter en bereikt een maximale snelheid van 82,1 km/uur. De treinen bestaan uit drie rijen van telkens vier passagiers. De rollercoaster is speciaal voor het park ontworpen en zal ook over een straat en bestaande gebouwen lopen. De naam verwijst naar het Engelse woord voor palindroom, een woord dat zowel voorwaarts als achterwaarts kan gelezen worden.

 

 

Circuit Breaker

DFeze Tilt Coaster van Vekoma zal vier inversies bevatten met onder andere een Rollover Camelback, Barrel Roll Downdrop, Immelmann en een gewone Barrel Roll. Het spectaculairste element wordt natuurlijk de tilt track waarbij de track 90° zal kantelen en de bezoekers de afgrond in razen. Van deze achtbaan heeft de directeur het treintje voorgesteld.

 

Foto’s: Matt Hughey, Vice President of Park Operations, COTA