Wordt deze Schwarzkopf achtbaan van de schroothoop gered?

Na al het slechte nieuws uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico dat ondertussen definitief de deuren gesloten heeft, kunnen we deze keer wel goed nieuws brengen. Op zijn minst een van de twee Schwarzkopf klassiekers lijkt gered te gaan worden!

 

Het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico kwam een jaar geleden op een zeer negatieve manier in het nieuws. Er gebeurde namelijk een dodelijk ongeval op achtbaan Quimera. Het park sloot onmiddellijk de deuren en deze winter werd bekendgemaakt dat het park niet meer zou heropenen. Toch was er even hoop op een overname, onder andere Six Flags had interesse, maar deze zomer werd definitief de sterker uit het pretpark getrokken. De locatie zal nu voor andere doeleinde gebruikt worden zoals woningen en kantoren.

 

Belangrijke achtbanen dreigen verloren te gaan:

De definitieve sluiting van het park was een drama voor de Mexicaanse pretparkfans die daarmee een van de belangrijkste pretparken in het land zagen verdwijnen en ook internationaal viel de klap erg zwaar. La Feria Chapultepec Magico was namelijk een van de drie overgebleven pretparken in de wereld die nog 2 Schwarzkopf-achtbanen in huis had.

 

Het gaat om Cascabel 2.0, dit is een Shuttle Loop rollercoaster zoals we deze kennen van Psyké Underground in Walibi Belgium, maar dan nog met de originele krachtige vliegwiellancering. De andere achtbaan is Quimera, dit was de allereerste achtbaan ooit gebouwd met 3 verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Maar het was helaas ook op deze achtbaan dat het dodelijk ongeluk gebeurde, waardoor de kans erg klein was dat de 40-jarige achtbaan nog gered zou worden.

 

Mogelijke redding van de attracties:

Het goede nieuws is nu dat er nog hoop is dat de achtbanen, of toch op zijn minst een deel, gered zullen worden. Uit foto’s die opdoken is immers te zien hoe de achtbaan Quimera voorzichtig uit elkaar wordt gehaald. Voor de afbraakwerken is de sloophamer dus niet uit de kast gehaald. De kans lijkt dus groot te zijn dat de achtbaan een nieuwe thuis zal krijgen of dat men op zijn minste zal proberen om de rollercoaster te verkopen. Dit goede nieuws doet ook de hoop voor een redding van de andere achtbanen stijgen, want door het ongeluk had Quimera net de minste kans om gered te worden.

 

Foto’s: Parquemaniacos