Indiana Beach begonnen met opbouw American Dreier Looping

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach is begonnen met de opbouw van de American Dreier Looping. Het gaat om de triple looping coaster Quimera uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico dat Indiana Beach gered heeft van de ondergang.

 

Eind november 2020 kwam er onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, gered werd. Het was namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered had.

Eind vorig jaar werd er gestart met de afbraakwerken van de achtbaan op haar oude locatie. In december kwamen de eerste trackdelen van de achtbaan al aan in Indiana Beach en de maanden nadien werden ook de andere trackdelen naar het Amerikaanse pretpark overgebracht. Ondertussen is er een nieuw belangrijk moment aangebroken want de rollercoaster wordt opgebouwd!

De rollercoaster werd in 1984 gebouwd door Schwarzkopf voor de Duitse exploitant Rudolf Barth die we onder andere kennen van Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die 5 keer overkop gaat. Rudolf Barth reisde rond met de achtbaan onder de naam Dreier Looping. In 1997 kwam deze terecht in het Maleisische pretpark Sunway Lagoon, waar deze tot 1999 haar rondjes draaide als Triple Loop Coaster. In 2000 kwam deze terug naar Europa en stond deze tot 2005 als Magnum Force in het Engelse pretpark Flamingo Land. Tussen 2007 en 2019 draaide ze haar rondjes als Quimera in Mexico.

Quimera zal in Indiana Beach door het leven gaan als American Dreier Looping, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de achtbaan en haar beginjaren toen die nog rondreisde als Dreier Looping op de Duitse kermissen. American Dreier Looping is de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. American Dreier Looping heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Dave Wynn via Midwest Coaster Fans