Indiana Beach begonnen met testritten op historische American Dreier Looping

Na drie jaar zijn eindelijk de testritten van start gegaan op de American Dreier Looping in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach. Het gaat om de triple looping coaster Quimera uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico dat Indiana Beach gered heeft van de ondergang.

 

Eind november 2020 kwam er onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, gered werd van de ondergang. Het was namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered had.

Eind 2020 werd er gestart met de afbraakwerken van de achtbaan op haar oude locatie in Mexico. Kort daarna werden de eerste trackdelen van Mexico naar Amerika gebracht. In mei 2021 begon Indiana Beach met de opbouw van de rollercoaster om de bouw te finaliseren in februari 2022. Toen dacht iedereen dat de comeback van de Schwarzkopf klassieker van de lente van dat jaar was. Helaas werden er in de maanden daarna bitter weinig werken uitgevoerd. Pas in november 2022 werden de eerste treintjes op de track geplaatst en nu nog eens een jaar later werd dan toch gestart met de testritten. Een historisch moment dat Indiana Beach op haar facebookpagina deelde.

 

De rollercoaster werd in 1984 gebouwd door de legendarische Duitse fabrikant Schwarzkopf voor de Duitse exploitant Rudolf Barth die we onder andere kennen van Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die 5 keer overkop gaat. Rudolf Barth reisde rond met de achtbaan onder de naam Dreier Looping. In 1997 kwam deze terecht in het Maleisische pretpark Sunway Lagoon, waar deze tot 1999 haar rondjes draaide als Triple Loop Coaster. In 2000 kwam deze terug naar Europa en stond deze tot 2005 als Magnum Force in het Engelse pretpark Flamingo Land. Tussen 2007 en 2019 draaide ze haar rondjes als Quimera in Mexico.

Quimera zal in Indiana Beach door het leven gaan als American Dreier Looping, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de achtbaan en haar beginjaren toen die nog rondreisde als Dreier Looping op de Duitse kermissen. American Dreier Looping is de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. American Dreier Looping heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

Video: Indiana Beach

Foto: Ric Turner (rcdb.com)