Tusenfryd nam afscheid van achtbaan Dvergbanen

Het Noorse pretpark nam in alle stilte afgelopen winter afscheid van haar achtbaan Den aller minste. Het was de kleinste achtbaan van het park en volgens een bordje bij de baan zelfs de kleinste ter wereld, al lijkt ons dat sterk.

 

Dvergbanen, zoals de baan de laatste jaren genaamd werd, opende in 1996 onder de naam Den aller minste, maar dit wijzigde in 2012 naar Dvergbanen. Deze kinderachtbaan werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. De rollercoaster was 2,5 meter hoog en 25 meter lang, goed voor een snelheid van 6 km/h. Dit baantje maakte meerdere toertjes per rit rond een bloemenperkje. Het treintje had karretjes die de look van classic American Cars hadden.

 

 

Afgelopen winter werd van deze achtbaan afscheid genomen, mogelijk door de komst van HuriHuri. HuriHuri opende in 2022 en richt zich vooral op jonge bezoekers. Deze achtbaan is van het type Compact Spinning coaster. De baan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Ze was de eerste in haar soort voor deze fabrikant. De achtbaan heeft een simpele acht-vorm en het treintje bevat karretjes die tijdens de rit om hun as spinnen.

HuriHuri is 5,5 meter hoog, 123 meter lang en bereikt een snelheid van 25 km/u.

 

 

Bron: RCDB

Foto: TPF