Trackdelen van achtbaan Quimera vanuit Mexico onderweg naar Indiana Beach

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach heeft de triple looping coaster Quimera uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico gered. Eind vorig jaar werd gestart met de afbraakwerken in het Mexicaanse pretpark en ondertussen is Indiana Beach volop bezig de trackdelen te transporteren naar haar park.

 

Eind november 2020 kwam er onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, gered werd. Het was namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered had en dit jaar zal openen in haar pretpark.

Eind vorig jaar werd er gestart met de afbraakwerken van de achtbaan op haar oude locatie. In december kwamen de eerste trackdelen van de achtbaan al aan in Indiana Beach en momenteel zijn er nog heel wat andere trackdelen onderweg naar het Amerikaanse pretpark.

Quimera is de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. Quimera heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

De rollercoaster werd in 1984 gebouwd door Schwarzkopf voor de Duitse exploitant Rudolf Barth die we onder andere kennen van Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die 5 keer overkop gaat. Rudolf Barth reisde rond met de achtbaan onder de naam Dreier Looping. In 1997 kwam deze terecht in het Maleisische pretpark Sunway Lagoon, waar deze tot 1999 haar rondjes draaide als Triple Loop Coaster. In 2000 kwam deze terug naar Europa en stond deze tot 2005 als Magnum Force in het Engelse pretpark Flamingo Land. Tussen 2007 en 2019 draaide ze haar rondjes in Mexico.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Brian Sciuto & Midwest Coaster Fans