Eerste treindelen geplaatst op American Dreier Looping in Indiana Beach

Indiana Beach is al een tijdje bezig met de opbouw en renovatie van haar klassieke achtbaan American Dreier Looping. Deze achtbaan werd overgekocht van een Mexicaans pretpark, waar een ongeval gebeurde op de baan. Na lang werken werd het eerste treindeeltje op de track geplaatst en is het mogelijk dat in de komende weken testritten van start gaan.

 

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach redde een klassieke Schwarzkopf-achtbaan uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico. Na heel wat werk om deze klassieker op te knappen werd het eerste treindeeltje op de track geplaatst. Ook kreeg de baan een fris laagje verf.

 

 

American Dreier Looping was de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. American Dreier Looping heeft een capaciteit van 1500 personen per uur.

Deze achtbaan werd geboren in 1984 als Dreier Looping en was eigendom van  Rudolf Barth die er mee over de Duitse kermissen reisde. In 1997 werd de achtbaan geopend in Maleisië, meer bepaald in het park Sunway Lagoon. Hier draaide de baan als Triple Loop Coaster haar rondjes tot 1999. Van 2000 tot 2005 verhuisde de baan naar het Engelse Flamingo Land, waar ze de naam Magnum Force droeg. Van 2007 tot 2019 stond de baan in het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico als Quimera, tot dit park sloot.

 

 

Bron en foto: Thrill Ridez Media Group