Schwarzkopf-achtbaan volledig opgebouwd in Indiana Beach

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach redde een klassieke Schwarzkopf-achtbaan uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico. Na enkele maanden van werkzaamheden is de track nu volledig opgebouwd.

 

De Schwarzkopf-klassieker Quimera uit La Feria Chapultepec Magico staat nu volledig recht in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach. De achtbaan die al een behoorlijk leven achter de rug heeft zal hier een nieuwe toekomst krijgen als American Dreier Looping, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de achtbaan en haar beginjaren toen die nog rondreisde als Dreier Looping op de Duitse kermissen.

 

American Dreier Looping was de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. American Dreier Looping heeft een capaciteit van 1500 personen per uur.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Indiana Beach