Eerste trackdelen indrukwekkende nieuwe achtbaan geleverd in Wiener Prater

Later dit jaar zal in het Oostenrijkse stadspretpark Wiener Prater de grootste achtbaan van het land openen met Wiener Looping. Deze achtbaan wordt gebouwd en uitgebaat door Stefan Sittler-Koidl. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door Mack Rides en wordt van het type BigDipper.

 

Wiener Looping was oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2023, maar door perikelen rond de bouwvergunningen werd de bouw stilgelegd. Die vergunningsproblemen lijken nu van de baan, want de eerste trackdelen kwamen toe in het park en een opening is nu gepland voor september.

 

 

De naam Wiener Looping is een knipoog naar een oude Schwarzkopf achtbaan die ooit in het park stond en dezelfde naam droeg. De nieuwe Wiener Looping zal een maximale hoogte bereiken van 31 meter en een snelheid halen van 81 km/u. De baan krijgt een lengte van 518 meter.

De rit begint met de beklimming van de lifthill doormiddel van een kettinglift die het karretje aan 4m/s tot een hoogte van 31 meter brengt. Hierna volgt een bocht van 180 graden, waarna men een first drop van 92° beleeft. Men zal tijdens de rit ook doorheen drie inversies gaan, een Banana Roll, een klassieke looping en een Dive Loop.

Op de baan zullen twee karretjes rijden met plaats voor 8 personen. Een ritje maken kan vanaf een minimumlengte van 130 cm.

 

Bronnen: EAP magazine, RCDB

Foto’s: Wiener Prater