Bobbejaanland sluit klassieke familieattractie Koggemolen

Bobbejaanland nam deze winter afscheid van de 38 jaar oude familieattractie Koggemolen, welke te vinden was in het voorste gebied van het park. De molen werd destijds gebouwd door Mack Rides.

 

Na 38 jaar dienst ging de Koggemolen in Bobbejaanland op pensioen. Deze klassieke familieattractie was te vinden in themadeel Wondergarden, vooraan in het park, onder een overkapping. Deze molen opende in 1985 en werd gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Een woordvoerster vertelde aan de collega’s van Looopings dat het vinden van reserveonderdelen moeilijker en duurder werd.

 

 

Ook toekomst Forbidden Caves onzeker

 

In 2015 opende Bobbejaanland de attractie Forbidden Caves, een immersive tunnel van de Britse fabrikant Holovis. In de attractie nam je plaats in jeeps die een stukje voorwaarts reden en doormiddel van een 3D-bril kreeg je een film te zien. Een echte publiekslieveling werd de attractie nooit.

Een woordvoerster van het park bevestigt eveneens de voorlopige sluiting van deze attractie aan onze collega’s. Ze vertelt dat de techniek achter de attractie zeer complex is en vaak voor storingen zorgt. Voorlopig is er over de toekomst van deze attractie nog geen beslissing genomen.

 

 

Gelukkig kunnen we dit jaar wel uitkijken naar de grootse renovatie van de achtbaan Revolution. Hierin investeerde het park 1 miljoen euro. Bij deze achtbaan werd het volledige onderstel van de trein vervangen en werd de wachtrij en het station volledig opnieuw aangekleed.

 

Bron: Looopings, Bobbejaanland

Foto: TPF