Fotoverslag: Plopsaland De Panne Grand Opening

Op zaterdag 23 maart stelde Plopsaland De Panne haar nieuwe seizoen voor en ook wij van Themeparkfreaks waren erbij. Het begon allemaal met een openingsshow waarbij Kobe Van Herwegen de presentatie op zich nam en iedereen wegwijs maakte in het nieuwe seizoen. Ook had de presentator het nieuwe uniform aan waarin de Plopsa-medewerkers vanaf dit seizoen zullen rondlopen. Een donkerblauw hemd met daarover een bodywarmer of jas en als nieuwigheid een bruine broek.

 

De show begon met het tonen van de figuren die iedere dag terug te bezichtigen zullen zijn. Zij werden gebracht in hun nieuwe paradevoertuigen, de Mercedeswagens werden ingeruild voor fietsen op elektriciteit. Na de nieuwe dansshow van de figuren was het tijd voor het plechtige moment, Gert Verhulst die samen met Hans Bourlon en de nieuwe CEO van Plopsaland – Carl Lenaerts – het kiosk op kwamen de om samen de grote Samson-sleutel in het slot te steken en zo het nieuwe Plopsa-seizoen te openen. Maar geen plechtig moment zonder speech, en daarom was de enige echte burgemeester van de partij met zijn belangrijke toespraak.

De grote openingsshow wordt ook iedere dag opgevoerd met het liedje van Samson en Marie “Wij gaan beginnen” en erna een klein dansje van de animatoren. Wat ook nieuw is, is dat iedere dag een gelukkig gezin wordt uitgekozen om de sleutel in het slot te steken en zo het park officieel te openen.

Studio 100 Festival On Wheels

Dit is de nieuwe naam voor de dagelijkse parade, die nu ook een andere richting uitgaat. Ze starten net zoals de vorige seizoenen aan de poort naast Heidi the Ride, maar gaan dan onmiddellijk naar links richting het Kasteelplein om zo dan de parade te doen door het park, om te eindigen op het Dorpsplein om daar de dagelijkse afscheidsshow te brengen. Ook als de live personages er zijn om een dagshow te brengen gaan die mee op de nieuwe paradefietsen, maar dan blijven de poppen natuurlijk binnen.

Grand Finale Show

Na de parade komen ze samen op de kiosk op het Dorpsplein om een nieuwe afscheidsshow te brengen met alle figuren. Oude en nieuwe liedjes zullen er klinken en er mag al eens een stevige beat inzitten. Na de grand finale show is er nog tijd voor de uitzwaai, waar de figuren de bezoekers uitzwaaien en een veilige rit naar huis toewensen.

Ook benieuwd hoe een dagje Plopsaland De Panne eruit zal zien? Vanaf 30 maart is Plopsaland De Panne iedere dag open, voor tickets en openingsuren www.plopsalanddepanne.be

Nieuwe abonnementen

Plopsaland De Panne begint het seizoen ook met nieuwe abonnementen. Zo verdwijnen de oude FunCards en GoldCards en is er een nieuw concept. Vanaf 30 maart spreken ze in Plopsaland over de Plopsa Park Pass en Plopsa Park Pass Junior die de FunCards en BumbaCards vervangen, De GoldCards en Gold BumbaCards worden dan vervangen door Plopsa Premium Pass en Plopsa Premium Junior Pass. Bij de Premium passen wordt de express pass in het Duitse Holiday Park ook betalend, waar die vroeger gratis was. Wat nieuw is bij hun nieuwe abonnementen is dat ieder aangekocht abonnement 3 gratis vouchers bevat ter waarde van 5 euro. Een andere belangrijke wijziging is het verdwijnen van de gratis toegang tot de Majaland-parken.