Bobbejaanland toont vooruitgang in renovatie van Revolution

De afgelopen weken is er in Bobbejaanland hard gewerkt aan een grote renovatie en update van de indoor achtbaan Revolution. In een video krijgen we alvast geen glimp van de veranderingen die we kunnen verwachten.

 

Dit jaar investeert het Plezantste land in grote vernieuwingen aan de indoor achtbaan Revolution. De grootste verandering is een volledig nieuw chassis voor de trein die over de baan rijdt.  Ook wordt er deze winter gewerkt aan de bovenkant van de trein. Bobbejaanland heeft ervoor gekozen om alle dertig karretjes te restaureren en ze volledig te laten schuren en lakken. De carrosserieën kregen tijdens hun make-over opnieuw de zilvergrijze en groenblauwe tinten die ze hadden bij de opening in 1989.

Een andere verandering is het verleggen en aankleden van de wachtrij. Er wordt ook een verhaal toegevoegd aan de attractie, zodat deze nog beter past bij het themagebied Adventure Valley. In het nieuwe verhaal wordt het tijdreizen meer benadrukt. Bezoekers zullen bijvoorbeeld in de jungle van het Zuidoost-Aziatische land Khyonesia een mysterieus depot ontdekken, waar men in het grootste geheim werkt aan een teletijdmachine.

Ook in de wachtrij en het station zijn er ook heel wat veranderingen. Het station werd bijvoorbeeld volledig gestript en opnieuw geschilderd. Boven de ingang van de wachtrij zullen bezoekers een nieuw naambord vinden met een volledig nieuw logo voor de attractie, een logo dat ook aan de voorkant van de treint te vinden zal zijn.

Er komt een nieuwe controlekamer, die de tijdreismachine zal aansturen, en in de traphal zal een gigantische machinekamer worden gebouwd.

Ook worden er nieuwe muziek- en geluidseffecten voorzien, gemaakt door partners die eerder ook al de spookhuizen voor het park hebben gerealiseerd. De muziek in de attractie – Bones On The Beach – blijft dezelfde, maar er komt wel een volledig nieuwe soundtrack voor de attractie en tal van geluidseffecten die bijvoorbeeld te horen zullen zijn in de machinekamer, maar ook het typische vertrekgeluid dat we van vroeger kennen zal in een nieuwe vorm terugkeren.

De wachtrij en station krijgen een volledig nieuw lichtplan, en ook de verlichting in de attractie zelf wordt volledig aangepakt. In totaal heeft het park 1 miljoen euro geïnvesteerd in de achtbaan.

 

 

Voorgaande making off afleveringen

 

 

 

 

Bron: Bobbejaanland