Nemesis Reborn geopend in Alton Towers

Na maanden van werkzaamheden heropende afgelopen weekend een van de bekendste en geliefde achtbanen van het Verenigd Koninkrijk weer. Nemesis Reborn is de opvolger van Nemesis, die sinds 1994 haar rondjes reed in het park, maar de afgelopen maanden gesloten was voor een enorme renovatie.

 

Met Nemesis Reborn breidt het park verder op het verhaal rond deze achtbaan, die nu in een nieuw jasje zit. Tijdens de grootschalige renovatie werden 89 van de 119 supports en alle trackdelen tussen het hoogste punt van de liftheuvel en de eindremmen vervangen. Ook de kleur van de baan werd gewijzigd. Om het nieuwe verhaal duidelijk te maken, kwam er ook heel wat nieuwe aankleding. In de zone rond de achtbaan verschenen nieuwe horecapunten en een nieuwe souvenirwinkel.

 

 

Nemesis Reborn

Nemesis Reborn is een Inverted Coaster die in 1994 gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Door de hoogtebeperking die het park heeft (men mag niet hoger bouwen dan de bomen), is de attractie half onder de grond gebouwd.

Nemesis Reborn komt 13 meter boven de grond uit en gaat 28,7 meter onder de grond, waardoor er een maximale daling is van 31,7 meter. Tijdens de rit van 716 meter wordt er een snelheid van 80,5 km/u bereikt. Tijdens het korte maar zeer intense ritje gaan de bezoekers 4 keer over de kop en ervaren ze krachten tot 3 G.

 

 

Het verhaal

 

Een normale opgraving

Diep in de Thunder Valley zone van Alton Towers leidde een routine opgraving tot een schokkende ontdekking – Nemesis, een bloeddorstig ruimtewezen. Dit monster hield zich al jaren verborgen, tot het uit haar slaap ontwaakte. Eenmaal wakker begon het zich te voeden en schade aan te richten aan de omgeving. Het gevecht om het beest onder controle te krijgen resulteerde bijna in de volledige vernietiging van Thunder Valley, waardoor er enkel nog een post-apocalyptisch landschap overbleef. De zone is nu gekend als Forbidden Valley.

In 1994 bereikte de situatie een kritiek punt en werd de Phalanx, een private militaire organisatie, opgeroepen om Nemesis aan te pakken. Na een hevige strijd besloot een groep van 200 soldaten en arbeiders Nemesis aan het grondoppervlakte te ketenen met 250 ton staal. Het gebied leek de jaren daarna veilig te zijn, en het leven ging gewoon verder.

 

Het onderzoek begint

Geruchten over verdachte activiteiten rond de Nemesis-site begonnen te groeien, en om het publiek gerust te stellen, heropende de Phalanx hun onlangs opnieuw in bedrijf genomen Phalanx Research Facility, met de belofte dat hun werk voor het grotere goed van de mensheid en de veiligheid van de beschaving was. Ze plaatsten streng beveiligde omheiningen en moderniseerden het hele terrein met de modernste technologie en wapens. Forbidden Valley was nu veiliger dan ooit tevoren, en iedereen geloofde dat alles onder controle was.

 

Uit uitgelekte beelden bleek echter dat de Phalanx niet helemaal eerlijk was geweest tegenover het publiek. Nemesis was teruggekeerd naar de Verboden Vallei, maar er was iets veranderd. De leiders van de Phalanx waren hongerig naar macht geworden en waren te ver gegaan in hun zoektocht naar universele veiligheid en controle. Ze waren van plan een geheim wapen te maken met behulp van Nemesis om haar nakomelingen genetisch te muteren en ze naar hun Phalanx-faciliteiten over de hele wereld te verzenden.

 

Terug om wraak te nemen

Deze mutaties maakten Nemesis sterker, verbeterden de bloedstroom door haar tentakels, ontwikkelden ondoordringbare bepantsering, aanvalspieken, zuur speeksel en een verbeterd gezichtsvermogen. Hoewel hun eigen wetenschappers waarschuwden voor het gevaar dat dit met zich meebracht en vreesden dat de menselijke technologie haar niet zou kunnen beheersen, werden ze genegeerd. De verdoving verdween en Nemesis werd wakker, bozer en onbeheersbaarder dan ooit tevoren.

 

De effecten van de verdoving namen af, en Nemesis kwam tot leven, haar woede nam toe en er volgde een ongekend niveau van onbeheersbaarheid. Het scenario escaleerde snel en kon niet meer worden beperkt; de Phalanx worstelde met een verlies aan autoriteit. Als passagiers zijn wij niets meer dan kleine storingen, die haar irritatie versterken. Hoewel er pogingen worden gedaan om enige schijn van controle te behouden, blijft Nemesis ongetemd.

 

 

Bron: Alton Towers

Foto’s: TowersTimes.co.uk