Uitgetest: Luna – Liseberg

In 2023 vierde het Zweedse pretpark Liseberg haar 100ste verjaardag. Dat lieten ze uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Het park bouwde een groot, nieuw hotel en in het park zelf verscheen een nieuw themagebied. Dit gebeurde verspreid over twee jaren. In 2022 friste men enkele bestaande attracties op en bouwde men ook twee nieuwe familieattracties: Tempus en Turbo. In 2023 werd als kers op de taart de achtbaan Luna toegevoegd, een Vekoma family boomerang. Het is met zijn hoogte van 33,5 meter, snelheid van 68 km/u en lengte van 242 meter de hoogste, snelste en langste family boomerang ooit gebouwd. Enkele Themeparkfreaks gingen afgelopen zomer naar Liseberg om de nieuwe coaster uit te testen.

 

Luna is gelegen in het nieuwe themagebied Luna Park, dat zich bovenop de berg in het park bevindt. Dit zorgt sowieso al voor een prachtige setting en mooie uitzichten. Luna Park is gethematiseerd als een klassiek amusementspark, wat een waar eerbetoon is aan de geschiedenis van Liseberg. Hoewel het zeker niet het mooiste gebied ter wereld is, is het er supergezellig en past het perfect in een stadspark als Liseberg. De wachtrij van Luna slingert door het groen en uiteindelijk kom je terecht in een mooi gedecoreerd stationsgebouw. Ook de trein van Luna ziet er erg goed uit. Dit in combinatie met de mooie, natuurlijke omgeving zorgen voor een prachtig geheel.

De rit van Luna start, zoals bij elke Vekoma family boomerang, met een lift die je achteruit omhoog brengt. Als je de maximale hoogte bereikt hebt, zoef je naar beneden en volgt een leuk, bochtig parcours bovenop de heuvel. Na wat fijn bochtenwerk bereik je een hoge, verticale spike, al bereikt de trein niet de hoogte dat je effectief verticaal terug naar beneden gaat. Hierna leg je hetzelfde parcours opnieuw af, maar dan achterwaarts.

Al bij al is Luna een erg leuke familieachtbaan die goed in het aanbod van Liseberg past. Het park miste nog een extra achtbaan voor de hele familie en het Vekoma family boomerang model heeft ondertussen bewezen dat het daar perfect aan voldoet. Bovendien heeft Liseberg hun uiterste best gedaan om zowel ruimtelijk als thematisch het plaatje perfect te doen kloppen. Het is dus een erg goede investering en daarbovenop nóg een extra reden om Liseberg zeker eens te bezoeken.