Nordic Tower “The Journey of Life” wordt nieuwe Starflyer voor Duitse kermissen

De Duitse exploitant Nülken zal in 2024 uitpakken met een nieuwe Starflyer. Dit wordt de Nordic Tower “The Journey of Life”. Het wordt een hoge Starflyer die op de grootste kermissen present zal kunnen zijn.

 

De exploitant Nülken uit Hamburg krijgt een nieuwe attractie. Het gaat om een Starflyer die gebouwd zal worden door het Oostenrijkse/Australische bedrijf Funtime die alom bekend staat voor de bouw van deze attracties. De attractie krijgt de naam: Nordic Tower “The Journey of Life” en wordt maar liefst 80 meter hoog.

De Starflyer komt ter vervanging van de Sky Dance. Dit is eveneens een Starflyer maar deze werd gebouwd door de Nederlandse exploitant van der Beek, die er in 2007 mee rondreisde onder de naam Around The World. De attractie is 20 meter breed, 20 meter diep en heeft een hoogte van 55 meter. Na 1 jaar werd de attractie verkocht aan Nülken, die er tot en met vorig jaar mee rondreisde op de Duitse kermissen onder de naam van Sky Dance. De attractie werd verkocht aan het Schotse/Engelse duo Holland/Smith. Het was de eerste Starflyer die van der Beek zelf bouwde. Later zouden er nog verschillende andere volgen.

 

 

Bron: Kirmesforum