Grote renovatie voor houten achtbaan Rollo Coaster in Idlewild

Idlewild is een bescheiden Amerikaans park gelegen in Pennsylvania. Een van de belangrijkste attracties in het park is de 85 jaar oude achtbaan Rollo Coaster. Het park vervangt momenteel een groot deel van de track van deze achtbaan.

 

In 1938 opende het Amerikaanse park Idlewild de houten achtbaan Rollo Coaster. Deze werd gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters. Na al die jaren werd het hoog nodig dat een groot deel van de track vervangen wordt. Het gaat om de track in het stationsgebouw en een stukje tot aan de lifthill.

Rollo Coaster is een bescheiden houten achtbaan met een hoogte van 8,2 meter en een lengte van 274,3 meter. Ze werd ontworpen door Herbert Paul Schmeck. Vroeger reden over deze baan twee treintjes, die werden in 2019 vervangen door één treintje. Het bijzondere aan dit treintje is het feit dat er een soort zachte schermen werden geplaatst naast het hoofd van de inzittenden.

 

 

 

 

Bron en foto’s: Idlewild