Cotaland stelt treintje Tilt Coaster Circuit Breaker voor

In het Amerikaanse pretpark Cotaland wordt volop gebouwd aan een spectaculaire nieuwe achtbaan. Het gaat om Circuit Breaker, een Tilt Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Dit wordt trouwens niet de enige achtbaan die het park dit jaar zal openen.

 

De eigenaar van het racecircuit Circuit of the Americas, gelegen in Texas, wil naast het circuit een volwaardig pretpark uit de grond stampen. In 2020 en 2021 werden al drie achtbanen geopend in dit park: Big Apple, een baantje van het gelijknamige type; SkyFlyer, een mini-achtbaan van SBF Visa Group; en Texas Wildcat, een klassieke Schwarzkopf Wildcat achtbaan.

 

 

Dit jaar staan er twee spectaculaire achtbanen op de planning. De eerste wordt een Tilt Coaster van Vekoma, die de naam Circuit Breaker krijgt. Deze zal vier inversies bevatten met onder andere een Rollover Camelback, Barrel Roll Downdrop, Immelmann en een gewone Barrel Roll. Het spectaculairste element wordt natuurlijk de tilt track waarbij de track 90° zal kantelen en de bezoekers de afgrond in razen. Van deze achtbaan heeft de directeur het treintje voorgesteld.

De tweede nieuwe achtbaan wordt Palindrome. Dit wordt een Infinity Coaster gebouwd van het Duitse Gerstlauer Amusement Rides. Deze zal een snelheid krijgen van 82,1 km/u en 29 meter hoog zijn. Het parcours van 374,9 meter lang wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. Tijdens de rit zullen de bezoekers door de 2 inversies, 4 keer overkop gaan en krachten ondervinden van 4,5 G.

 

 

Bron en foto’s: Cotaland, RCDB