Legoland Californië plant nieuw ruimtethemagebied met achtbaan

Legoland California heeft plannen onthuld voor een nieuw themagebied genaamd Lego Galaxy met een indoor achtbaan met ruimtethema, die in 2025 open moet gaan. Dit wordt de 4de achtbaan van het park en de eerste nieuwe achtbaan in 21 jaar tijd.

 

Project aanbevolen voor goedkeuring:

De plannen werden onlangs onthuld tijdens een vergadering van de planningscommissie in Carlsbad, zo meldt de San Diego Union-Tribune. Hierin werd de goedkeuring van het project aanbevolen door de commissie.

 

‘Rijschool’-attracties:

Lego Galaxy zou de bestaande ‘rijschool’-attracties van het park vervangen en deze zouden verhuizen naar een ander deel van Legoland California waar de Funtown Fire Academy is gevestigd.

“Het huidige voorstel omvat de verhuizing van de rijschool naar de locatie van Funtown Fire Academy, maar ik kan niet zeggen of Funtown Fire Academy in de toekomst op een andere locatie terugkomt of niet,” zei Legoland-woordvoerder Julie Estrada.

 

Lego Galaxy:

In het personeelsrapport van het project staat dat het nieuwe gebied een ruimtethema zal hebben waar parkgasten kunnen trainen voor een ruimteverkenning, andere intergalactische reizigers kunnen ontmoeten en op missies kunnen gaan in de Lego Galaxy (Lego Melkweg).

De plannen beschrijven een achtbaan waar avonturiers aan boord gaan van een verkenningsmissie naar de onbekende Lego Melkweg in hun eigen aangepaste Lego-ruimteschip. De nieuwe coaster komt in een gebouw met een ruimtehaventhema.

Lego Galaxy zou ook een draaiende attractie, een kinderspeelruimte met een buitenaards ruimteschip als thema en een aparte speelruimte voor peuters bevatten.

 

Dino Valley-land:

Legoland Californië heeft ook bevestigd dat er in de lente van dit jaar een nieuw land wordt geopend met de naam Dino Valley ter ere van het 25-jarig bestaan.

Dino Valley vervangt het huidige Explorer Island en bevat twee nieuwe attracties – Explorer River Quest en Duplo Little Dino Trail. Deze voegen zich bij de bestaande Coastersaurus. Dit is de Junior Coaster van Gerstlauer die sinds 2004 in het park terug te vinden is.

Daarnaast bereidt het themapark zich voor op de lancering in de zomer van de eerste parade in zijn geschiedenis, genaamd Lego World.

 

Uitbreiding Legoland-pretparken:

De nieuwe attracties passen in het kader van een andere visie bij het bestuur van de Legoland-pretparken. De visie om zoveel mogelijk nieuwe pretparken te openen is aangepast naar de bestaande Legoland-parken uit te breiden.

In dit kader viel bijvoorbeeld de plannen voor de bouw van Legoland Benelux in Charleroi weg. Tegelijkertijd zagen we zeer recente investeringen in de bestaande parken terwijl daarvoor amper tot nooit geïnvesteerd werd in de bestaande pretparken.

In Legoland Windsor opende zo de Duplo Dino Coaster in 2020 en dit jaar opent er de dubbele achtbaan Minifigure Speedway. Legoland Deutschland opende in 2023 dan weer de achtbaan “Maximus – Der Flug des Wächters”. Ook Chessington World of Adventures, eveneens een pretpark van Merlin Entertainments, opende met Mandrill Mayhem haar eerste nieuwe achtbaan in 20 jaar tijd.

 

Bron Blooloop

Foto’s: Merlin Entertainments