Nederlandse exploitant slaat na brand en explosie terug met nieuwe attractie

De Nederlandse exploitant Maurice Bakx maakt deze winter een comeback met een nieuwe attractie. Het betreft een Star Flyer met de naam Europe Flyer, die haar debuut maakte op de winterkermis van Den Haag. Maurice heeft een turbulente periode achter de rug waarin een groot deel van zijn attracties verloren ging door een brand.

 

In het begin van 2020 sloeg het noodlot toe voor Maurice Bakx, toen een aanzienlijk deel van zijn attracties verloren ging bij een zware brand in zijn opslagloods. De schade was enorm. Kort daarna werd hij ook nog eens getroffen door de gevolgen van de coronapandemie, waardoor zijn activiteiten tot stilstand kwamen.

Alsof dit nog niet genoeg tegenslag was, tof het noodlot op 30 december 2021 opnieuw. Twee gasflessen van zijn oliebollenkraam explodeerden, wat resulteerde in een verwoeste kraam en drie gewonden. Ondanks zijn brandwonden liet Bakx zich echter niet ontmoedigen. Diezelfde avond stond hij alweer oliebollen te verkopen, zij het in een nieuw kraam.

 

Nieuwe attractie:

Inmiddels is de turbulente periode achter de rug en herstelt Maurice opnieuw. Deze kerstperiode presenteerde de exploitant een nieuwe Star Flyer. Met een hoogte van 40 meter kreeg deze attractie de naam Europe Flyer. De attractie ging in première tijdens Winterland Leyweg in het Nederlandse Den Haag, dat liep van 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024.

 

Bron: Kermisclub, FunFairNL, PZC, De Stentor