Voor het eerst water in nieuw waterpark Liseberg

Tijdens een evenement werden in het nieuwe waterpark Oceana Waterworld van het Zweedse pretpark Liseberg de kranen opengedraaid en begon het water de zwembaden te vullen. Dit markeert een belangrijke mijlpaal en is een van de laatste stappen op weg naar de opening in de zomer van 2024.

 

De eerste werken aan het waterpark begonnen in november 2020. Nu, ruim drie jaar later, heeft het project het punt bereikt waarop water begint te stromen. Om de baden te vullen met 1.200.000 liter water waren vier dagen nodig.

Oceana Waterworld zal in totaal 14 waterattracties bieden, waaronder vier grotere buisglijbanen voor 2 en 6 personen. Het park zal ook beschikken over een grote waterspeeltuin, een golfslagbad, een familierivier die het hele jaar door open is en een avonturenbad voor kinderen.

Samen met Liseberg Grand Curiosa Hotel wordt met Oceana Waterworld het grootschalige uitbreidingsproject ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van Liseberg afgerond. Het hotel is in het voorjaar van 2023 opgeleverd en aan het begin van de zomer van 2024 zal Liseberg Oceana Waterworld haar deuren openen en voor het eerst gasten verwelkomen.

 

De vier belangrijkste glijbanen werden geleverd door White Water

 

  • Rex, de eerste Masterblaster van Scandinavië – met de hoogste val van alle Masterblasters ter wereld, maar liefst 13 meter. De gehele glijbaan is 198 meter lang.
  • Abyss , die 223 meter lang is, is de eerste zespersoons Abyss van Europa, met een trechterdiameter van ruim 22 meter.
  • Slang . De eerste dubbele Constrictor/Rattler-attractie in Europa. Hoogte: 16 m, lengte: 177 m.
  • Hydra . De eerste Constrictor/Boomerango-attractie voor zes personen in Europa. Hoogte: 28 m. Lengte: 230 m.

 

Bron en foto’s: Liseberg