GCI bezig met bouw van hybride achtbaan “The Anger of Yeti” in Fantasy Valley

De Amerikaanse fabrikant Great Coasters International is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuwe hybride achtbaan in het Chinese pretpark Fantasy Valley, gelegen in Xiangyang. Deze baan zal later dit jaar worden geopend.

 

In 2021 begonnen de voorbereidende werken voor de komst van de hybride achtbaan “The Anger of Yeti” in het Chinese pretpark Fantasy Valley Xiangyang. Echter werd na het gieten van de footers plots gestopt met de werkzaamheden. Daarna bleef het stil over dit project, maar recentelijk is de verdere opbouw toch hervat.

Veel van de constructie staat inmiddels overeind voor deze achtbaan, gebouwd door Great Coasters International. De baan heeft een hoogte van 26,2 meter en een lengte van 789,5 meter. De topsnelheid zal 78,9 km/u bedragen.

Oorspronkelijk had deze achtbaan al moeten openen samen met de rest van het park in 2022. Drie andere achtbanen werden echter wel tijdig voltooid. De meest opvallende achtbaan in het park is de Wing Coaster DaVinci Ride, gebouwd door B&M. Deze is 55 meter hoog, 1059 meter lang en bevat drie inversies.

 

De tweede achtbaan in het park is een Mine Train van de Chinese bouwer Jinma Rides, ook bekend als Golden Horse. Over deze achtbaan zijn geen statistieken bekend.

 

De derde “achtbaan” is een Chute Ride, gebouwd door Jinma Rides. Er is weinig informatie beschikbaar over deze attractie.

 

Bronnen: Fantasy Valley, RCDB, Jinma Rides, VHCoasters

Foto’s: VHCoasters