Nieuwe attracties aangekondigd voor het 6de Karls Erlebnis-Dorf pretpark in Döbeln

Op 22 maart staat de opening gepland van het zesde Karls Erlebnis-Dorf pretpark in Duitsland, gelegen in de stad Döbeln tussen Leipzig en Dresden. Deze nieuwe vestiging, naast de snelweg tussen de twee grote steden, volgt het voorbeeld van het bestaande park in Rövershagen. Hoewel sommige attracties vergelijkbaar zullen zijn, introduceert Karls Erlebnis-Dorf Döbeln ook enkele nieuwe attracties.

 

Momenteel wordt er druk gebouwd op het 2.500 vierkante meter grote terrein voor het gloednieuwe pretpark. De opening van Karls Erlebnis-Dorf Döbeln staat gepland op 22 maart 2024. Een video van de huidige voortgang is hier te bekijken:

 

 

Net als andere Karls-parken biedt het park een boerderij-ervaring met de nadruk op aardbeien. Bezoekers kunnen winkelen, genieten van eten en drinken in een van de restaurants, dieren bekijken en attracties ervaren. In een tweede bouwfase worden mogelijk ook verblijfsaccommodaties toegevoegd, met een richtmikpunt van 200 bedden.

Eerste attracties bekend

De eerste attracties zijn al aangekondigd. De Erdbeer-Raupenbahn, een kinderachtbaan van het Big Apple-model met een aardbeienthema, maakt zijn opwachting. Daarnaast komt de Knollis Mini-K2, een fietsachtbaan speciaal ontworpen voor de jongsten, waarbij ouders met een fiets de kinderen over een liftheuvel trappen.

Voor het eerst in de geschiedenis van Karls Erlebnis-Dorf komt er ook een Butterfly-attractie naar het park. In plaats van een vlinderthema krijgt deze attractie een worstenthema, met name een bockworst. Er wordt ook een worstenrestaurant geopend.

Andere toevoegingen zijn onder meer een Zierer Kontiki-attractie en een baan met tractortjes. Het park zal ook andere attracties voor kinderen introduceren, af en toe met een nostalgisch tintje. Verdere aankondigingen van attracties worden in de toekomst verwacht.

Bron: rcdb, volksstimme, Karls-Erlebnis