Fotoalbum: Rügen Park & Inselrodelbahn Bergen – augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Het Rügen eiland is een van de meest Noordelijke plekken in Duitsland. De meest noordelijke stukken van dit eiland bevinden zich zelfs noordelijker dan de meest zuidelijke stukken van Denemarken. Hier zijn voor pretparkfanaten drie interessante locaties terug te vinden met Karls Erlebnis-Dorf Zirkow, de Inselrodelbahn Bergen en Rügen Park. Eerder deelden we al de foto’s van Karls Erlebnis-Dorf Zirkow en is het nu dus de beurt aan de Inselrodelbahn Bergen en Rügen Park.

 

Inselrodelbahn Bergen:

Inselrodelbahn Bergen is een bescheiden rodelbaan van slechts 415 meter lang. Toch gaf deze een zeer goede en krachtige, maar uiteraard korte rit weg. Deze was zeker de moeite waart om te doen en veel beter dan ik had verwacht. De alpine coaster werd gebouwd in 2005 door Wiegand.

Rügen Park:

Rügen Park is een miniatuurpark van het genre Mini Mundo. Je kan hier heel wat miniatuurgebouwen bezichtigen die trouwens zeer goed onderhouden werden. Er staan ook enkele attracties waaronder de volledige catalogus van Sunkid Heege wat voor de liefhebbers een Nautic Jet en een Butterfly oplevert. Ook een achtbaantje staat hier met Familienachterbahn die gebouwd werd door Zamperla in 2010.