Silver Dollar City onthult treinen nieuwe Fire in the Hole rollercoaster

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City nam dit jaar afscheid van haar oude attractie Fire in the Hole. Voor 2024 bouwt het park in hetzelfde gebouw een nieuwe achtbaan, die dezelfde naam zal dragen. Op de IAAPA-expo in Orlando werden de treinen van de nieuwe achtbaan onthuld.

 

Na het aangekondigde afscheid van achtbaan/darkride Fire in the Hole was het afwachten wat de opvolger van deze attractie zou worden. Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat die vervanger opnieuw een achtbaan/darkride wordt en eveneens de naam Fire in the Hole zal gaan krijgen.

De nieuwe versie zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction. Een opmerkelijke keuze aangezien we dit bedrijf voornamelijk kennen van de spectaculaire achtbanen, zoals Zadra in Energylandia en Untamed in Walibi Holland.

De nieuwe Fire in the Hole zal zo’n slordige 30 miljoen dollar kosten, één van de grootste investeringen in een attractie die het park maakte in haar bestaan. De nieuwe achtbaan wordt gebouwd in het gebouw met de naam Station No. 3 Firehouse, dat onderdeel uitmaakt van een nieuwe brandweerzone.

De rollercoaster zal op opwaartse stukken aangedreven worden als een powered coaster, maar op de afdalingen zal alles werken op zwaartekracht. Er zullen drie afdalingen in de baan zitten, die een lengte heeft van 460,9 meter. Het treintje zal een snelheid behalen van 41,8 km/u. Een ritje zal 2 minuten en 51 seconden duren.

Onderweg wordt gebruik gemaakt van meerdere speciale effecten en hoor je onride muziek die in de treintjes verwerkt zit. Het gebouw waarin de achtbaan gelegen is, zal temperatuurregeling hebben, zodat een ritje bij elk weer mogelijk is.

 

Op de IAAPA-expo in Orlando, de grootste en belangrijkste pretparkbeurs ter wereld, werden de treintjes van deze nieuwigheid voorgesteld.

Ondertussen gingen ook al de bouwwerken van start. Heel wat stukken track werden geplaatst.

 

Bron en foto’s: Silver Dollar City & Duane Marden (rcdb)