Plopsa Group dient opnieuw bouwaanvraag in voor waterpark in Mechelen

Dat de Plopsa Group graag een waterpark wilt openen in Mechelen is al lang geweten, maar er komt telkens een bezwaar tegen de bouw hiervan. Er werd zelfs een actiegroep opgericht tegen de plannen met de naam Groene Buffer.

 

Sinds 2017 is er sprake van een PlopsAqua-vestiging in Mechelen. De eerste bouwaanvraag werd afgekeurd door een heleboel bezwaren die ingediend werden. In september 2022 trok de groep haar bouwaanvraag terug in om wijzigingen aan te brengen en enkele maanden later werd een nieuwe aanvraag ingediend. Deze nieuwe aanvraag bleek niet volledig te zijn en zo kon er geen openbaar onderzoek gestart worden. Eerder deze maand werd door Plopsa opnieuw een aanvraag ingediend.

De actiegroep Groene Buffer liet echter in de media al weten opnieuw heel wat bezwaren klaar te hebben. Een van de heikele punten voor deze actiegroep blijft het verdwijnen van een gedeelte van een nabijgelegen bos. Maar ook de bouw van een parkeertoren zint de actiegroep niet. Hiermee wordt volgens hen aangetoond dat Plopsa niet enkel mikt op de Mechelaars als doelpubliek, maar vooral op bezoekers van buitenaf.

 

Bronnen: Omgevingsloket, Plopsa, Made in Mechelen

Foto: Plopsa