Noord-Frans pretpark Didi’Land plant nieuwe spinning coaster

Het Noord-Franse pretpark Didi’Land gaat in 2024 een nieuwe attractie openen. Het gaat om een spinning coaster die gebouwd zal worden door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. De nieuwigheid moet geopend worden tegen de zomer.

 

Didi’Land is helemaal gelegen in het noordoosten van Frankrijk, vlak bij de Duitse grens. Het is gelegen in Morsbronn-les-Bains in de regio Grand Est. Momenteel telt het park twee achtbanen. De eerste is Drakkar, een familiecoaster van de Franse fabrikant Soquet met een custom lay-out. De tweede is Family Coaster, een kinderachtbaan met de Big Apple lay-out, gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

Daar zal in 2024 een derde achtbaan bijkomen. Het gaat om een spinning coaster die gebouwd zal worden door SBF Visa Group. De achtbaan krijgt de zeer voor de hand liggende naam: Spinning Coaster. Deze wordt van het model MX612 v5.0 wat betekent dat deze een snelheid zal behalen van 18 km/u, 6,1 meter hoog wordt en 120 meter lang. De oppervlakte zal 28 op 12,5 meter in beslag nemen. De voorziene opening is voor juli 2024.

Van dit model bestaan er nog geen achtbanen in Europa. De rollercoaster zal geen klassieke 8-figuur lay-out krijgen zoals we dat gewoon zijn van de kinderachtbanen van SBF Visa Group. In de plaats daarvan zal de lay-out meer lijken op deze van een Big Apple, maar dan met de liftheuvel diagonaal. Een voorbeeld van een dergelijke achtbaan is Barreling Rapids in het Amerikaanse pretpark Austin’s Park.

 

Bron: rcdb

Foto: SBF Visa Group