Operationeel directeur Disneyland Paris maakt overstap naar PortAventura World

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World, heeft de operationeel directeur van het Franse Disneyland Paris, weggekaapt. In Spanje zal deze aan de slag gaan vanaf januari 2024 waar hem een grote taak wacht. Afgelopen jaar kwam er een stortvloed aan klachten binnen over de operations van het Spaanse resort.

 

Opvallend nieuws in de pretparkwereld. De Fransman Frédéric Boulva, de operationeel directeur van Disneyland Paris in Frankrijk, maakt een overstap naar de Spaanse concurrent PortAventura World Resort. Boulva hield zich sinds 2019 bezig met de operationele zaken van de beide Disney-parken. Dit voorjaar nog werd hij benoemd tot hoofd operations op gebied van attracties.

Frédéric Boulva zal in Spanje Giovanni Modena opvolgen die 14 jaar lang aan het roer stond van de operations in het park. Tot het einde van het jaar blijft hij daar nog zijn huidige functie uitvoeren om vanaf januari 2024 Boulva wegwijs te maken in PortAventura World.

Onder het bewind van Giovanni Modena werd PortAventura World bekend om haar slechte operations met lange wachtrijen tot gevolg. Zo werd het park meermaals beticht van het opzettelijk vertragen van de wachtrijen door te traag te werken en te weinig treinen in te zetten, om zo meer fastpassen te kunnen verkopen.

Afgelopen jaar leek het toppunt te zijn want nog nooit eerder kwamen zoveel klachten uit Spanje over de wantoestanden in het park. Zelfs de Spaanse media vond het wel welletjes te zijn geweest. Frédéric Boulva zal dus geen dag te vroeg aankomen in het park die hopelijk deze problematiek zal kunnen aanpakken.

 

Universal:

Onlangs kwam naar buiten dat de eigenaren van PortAventura het park aan het voorbereiden zijn om te verkopen. Als mogelijke kandidaat-koper komt geregeld de naam Universal terug. Universal had PortAventura al in hadden tussen 1998 en 2004 en is momenteel aan het kijken om opnieuw op de Europese markt te kunnen geraken. Of deze geruchten werkelijkheid zullen worden zal alleen de toekomst kunnen uitwijzen.

 

Bron: Looopings.nl