Intamin launch coaster wordt opgebouwd in Playland

Zamperla is volop bezig met de opbouw van de Intamin rollercoaster ThunderVolt in het Canadese pretpark Playland. Het is de gelanceerde achtbaan Senzafiato uit het voormalige Italiaanse pretpark Miragica die Zamperla volledig onder handen nam. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden ook al vergevorderd.

 

In 2022 kondigde het Canadese pretpark Playland aan dat ze een nieuwe achtbaan zouden openen. Het was Zamperla die de LSM-launch rollercoaster zou leveren. Op de IAAPA-expo in Orlando, enkele weken later, werden de treinen voorgesteld. Het wordt meteen de snelste gelanceerde achtbaan van Canada.

Ondertussen werd duidelijk dat het om de voormalige Senzafiato uit het voormalige Italiaanse pretpark Miragica gaat die origineel gebouwd werd door Intamin Amusement Rides in 2009. De achtbaan draaide daar haar rondjes tot de sluiting van het park in 2018. Van 2019 tot 2022 bleef deze buiten werking in het park staan. Toen duidelijk werd dat het park niet meer zou openen, werden de attracties verkocht.

Het was de Italiaanse fabrikant Zamperla die de achtbaan opkocht en helemaal renoveerde. De hydraulische lancering van Intamin werd vervangen door een LSM-lancering van Zamperla. Het parcours is 380 meter lang en 18 meter hoog. Tijdens de rit worden er snelheden bereikt van 72 km/u. Ook de treinen werden volledig vervangen door nieuwe treinen.

In Playland zal de achtbaan haar rondjes draaien als ThunderVolt. Het park investeerde 9 miljoen Canadese dollar aan de renovatie van het project, omgerekend is dit zo’n 6,13 miljoen euro. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang. Gebruiker West Coasting plaatste enkele bouw foto’s op Reddit. Ook Daily Hive publiceerde enkele leuke bouwupdates.

Foto’s: Reddit (west_coasting)