Fotoalbums: Wildpark Schwarze Berge & Tier- und Freizeitpark Thüle– augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Wildpark Schwarze Berge:

Wildpark Schwarze Berge is een echt wildpark. Als je graag dieren voor je neus op een dienblaadje gepresenteerd krijgt, ben je hier niet aan het juiste adres. Als je graag een wandeling in de bossen wilt maken en daarbij verzekerd wilt zijn van alle die er leven tegen te komen op je pad, dan ben je hier volledig aan het juiste adres! Een heel erg natuurlijk dierenpark waar je volledig tot rust kan komen in de natuur.

Tier- und Freizeitpark Thüle:

In Tier- und Freizeitpark Thüle was ik in 2021 al geweest, maar ondertussen opende er een nieuwe achtbaan met Lost World. Lost Word is een CoasterKart van Wiegand die eigenlijk een hedendaagse ritervaring moet brengen van de Bobkarts die Wiegand niet meer in haar assortiment heeft. De Bobkarts waren een soort aangedreven rodelbanen waardoor je geen gebergte nodig had om een rodelbaan te bouwen. De CoasterKart is een aangedreven achtbaan die net zoals de Bobkart heel laag tegen de grond blijft. De attractie is mooi aangekleed en Thüle heeft er duidelijk werk in gestoken. Ook de ritervaring was beter dan ik verwacht had.

Op onze foto’s zijn alleen de attracties te zien, maar dit park heeft ook heel wat dieren gehuisvest. Wij hebben ze bij dit bezoek niet bezocht omdat we al genoeg diertjes tijdens deze reis gezien hadden, maar ik weet wel nog van mijn vorig bezoek dat het dierenpark de moeite was om te bezoeken!