Bollywood Parks Dubai wordt Real Madrid World

De geruchten zijn bevestigd. Bollywood Parks Dubai gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten zal omgevormd worden tot het allereerste pretpark ter wereld dat in het teken zal staan van de voetbalclub Real Madrid. Dat heeft de club zelf laten weten. De opening zal plaats vinden in het voorjaar van 2024.

 

Bollywood Parks Dubai:

Bollywood Parks Dubai was een pretpark gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten dat op 17 november 2016 voor het eerst de deuren opende. Dit park stond in het teken van Bollywood, de Indische tegenhanger van Hollywood. Bollywood Parks Dubai werd uitgebaat door de Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reunidos en maakte deel uit van Dubai Parks and Resorts. Een resort dat nog 3 andere parken omvatte met Motiongate Dubai, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai. Normaal had hier ook Six Flags Dubai moeten komen liggen, maar die plannen werden op het laatste moment geannuleerd. Verschillende attracties waren toen al gemaakt en opende later in een van de naastgelegen parken.

 

Van Bollywood naar Madrid:

Op 21 maart 2023 sloot Bollywood Parks Dubai voor de Ramadan. Op 20 april 2023 maakte het management bekend dat het park niet meer zou openen voor het publiek. Hiermee kwam een einde aan het 6,5-jarig bestaan van het park. Toen al waren er geruchten dat de Spaanse voetbalploeg Real Madrid het pretpark wou overnemen.

Ondertussen werd dit nieuws bevestigd door Real Madrid zelf. Bollywood Parks Dubai zal tegen het voorjaar van 2024 omgevormd worden naar Real Madrid World, het allereerste pretpark ter wereld dat in het teken zal staan van de Spaanse voetbalploeg. Maar het park zal ook in teken staan van de vrouwelijke voetbalploeg en de basketbalploeg.

 

Real Madrid World:

Real Madrid World zal sportfans, gezinnen en vrienden verwelkomen die zich kunnen verheugen op adrenaline verhogende thema-attracties, meeslepende ervaringen en mogelijkheden voor fanbetrokkenheid van Real Madrid.

Geïnspireerd door de vaardigheden, winnaarsmentaliteit en waarden van de club worden gasten van alle leeftijden meegenomen op een tijdloze reis om het verleden, heden en de toekomst van de club te ervaren. Gasten komen oog in oog te staan met iconen uit verschillende tijdperken en delen de passie voor de heroïsche comebacks en grootste successen die de legende van Real Madrid hebben gecreëerd, zowel op als buiten het veld.

Real Madrid World belooft nieuwe en spannende ervaringen te bieden voor gasten van alle leeftijden, waaronder adrenalineritten, gezinsvriendelijke attracties en thematische restaurants, maar ook unieke winkels met een collectie van officiële Real Madrid merchandise, ter ere van de geschiedenis van de club. Real Madrid World biedt spannende ervaringen op maat voor elke sensatiezoeker en fan.

Dubai Parks and Resorts is de eerste themaparkbestemming ter wereld die een grote samenwerking heeft aangekondigd met Real Madrid C.F. Details worden binnenkort bekendgemaakt, waaronder meer informatie over de kenmerkende achtbanen, eten en restaurants, officiële winkels en de interactieve en virtuele vaardigheidsspellen die deel gaan uitmaken van de nieuwe themaparkbestemming.

 

Conversie:

Hoe deze conversie er juist zal moeten uitzien is ons voorlopig nog een raadsel. Wij bezochten het park dit jaar nog, twee maand voor haar definitieve sluiting. Wij kunnen ons op dit moment niet voorstellen hoe het Bollywood thema kan omgevormd worden naar voetbalthema zonder de charmes van het park te verliezen. We hopen dan ook vurig dat de bijzonder prachtige Indische inkomzone behouden zal blijven, ook al past dit niet in de Spaanse stijl.

 

Rollercoasters:

Bollywood Parks Dubai opende in 2016 met voornamelijk shows en belevingen. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers klassieke attracties miste. Heel wat mechanische attracties voor Six Flags Dubai werden overgekocht en opende in het park vanaf 2020. Zo ook de kinderachtbaan Taxi #1. De belangrijkste achtbaan van het park, Bombay Express, werd volledig opgebouwd, maar nooit geopend. Bombay Express is een houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International, die de eerste van het Midden-Oosten moest worden.

 

Bron: Real Madrid