Uitgelicht: Spinner – Skara Sommarland

In 2011 opende het Zweedse pretpark Skara Sommarland haar achtbaan Spinner. Deze achtbaan is van het type Spinning Wild Mouse. Deze achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft de typische haarspeldbochten die je terugvindt op een klassieke Wild Mouse Coaster.

 

 

Met Spinner haalde Skara Sommarland in 2011 een tweedehands Spinning Wild Mouse in huis van Maurer Rides. Deze achtbaan is namelijk afkomstig uit het Duitse pretpark CentrO.Park dat in 2011 de deuren sloot. In dat park stond de baan van 2001 tot 2010 onder de naam Speedy.

Spinner is een achtbaan met een hoogte van 11,1 meter en een lengte van 300 meter. Er wordt op deze baan een snelheid bereikt van 36 km/u, een ritje duurt een minuut.

In de zes karretjes die over de baan rijden is telkens plaats voor vier personen. De theoretische capaciteit ligt op 650 Personen per uur.

Wie een ritje wil maken moet een minimumlengte van 120 cm hebben onder begeleiding, zonder begeleiding kan dit vanaf een minimumlengte van 140 cm. Per karretje geldt ook een gewichtslimiet van 300 kilogram.