Fotoalbums: Heimatfest – Spremberg & Kirmes – Brieselang – augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Op de eerste dag van onze trip was het eigenlijk de bedoeling om naar het waterparadijs Tropical Island te gaan. Met een Bobbejaanland- of Slagharenabonnement mag je hier immers gratis naar toe. Toen we er aan kwamen bleken de voorwaarden aangepast en geld dit niet meer in de zomer, op zaterdagen en tijdens Duitse schoolvakanties. Andere kortingen krijgen zat er ook niet in en meer dan 50 euro betalen voor enkel in de avond te zwemmen zagen we weer ook niet zitten. Dus sloegen we het waterpark over en bezochten we enkele kermissen in de plaats.

 

Heimatfest – Spremberg:

Het was de Tornado van Wolters Domke die ons naar het Heimatfest van Spremberg bracht. Het is gelegen tussen Berlijn en Dresden in de deelstaat Brandenburg vlakbij de Poolse grens. Tornado is zo een van de moeilijker te scoren Duitse kermisachtbanen dus hiervoor wouden wel een extra ommetje maken. Welke andere attracties er nog allemaal stonden kan je ontdekken in deze fotoreportage.

Kirmes – Brieselang:

Op de Kirmes van Brieselang nabij Berlijn was de Crazy Worm van Berni Schaffeld te vinden. Deze achtbaan had ik al gedaan onder de vorige exploitant Thilo Janßen toen deze nog de naam Emil der Wurm had. Maar Jos moest hem nog scoren dus maakte we er samen nog een ritje op. Verder was dit een zeer kleinschalig dorpsfeest en was de sfeer, locatie en opstelling toch heel anders dan ik van Duitse kermissen gewoon ben. Deze had meer de vibe van Poolse of Tsjechische kermissen.