Het winterseizoen van Europa-Park gaat weer van start

Europa-Park hult zich in een magisch winterkleed en opent zijn deuren van 2 december 2023 tot 7 januari 2024 (behalve 24/25 december) voor de meest sfeervolle tijd van het jaar. De 16 Europese themagebieden worden omgetoverd tot een winterwonderland en langs de paden staan ​​3.000 met sneeuw bedekte dennenbomen. Met de “Winter Circus Revue” en “Crazy Christmas – Every Year Again” wachten er twee compleet nieuwe shows op de gasten.

 

Winterplezier met meer dan 100 attracties en shows

Direct na binnenkomst in Europa-Park betovert de romantische Deutsche Allee de bezoekers met een prachtig versierde kerstboom vol glimmende kerstboomballen, de geur van geroosterde amandelen en kerstmuziek. Tijdens een ritje in het indrukwekkende reuzenrad ‘Bellevue’ in het Portugese themagebied kunnen bezoekers uitkijken over het winters versierde Europa-Park terwijl ze ontspannen in verwarmde gondels op 55 meter hoogte. Ruim 3.000 met sneeuw bedekte kerstbomen, sprankelende lichtjes en kerstversieringen zorgen voor een unieke sfeer. In de Magic Cinema 4D presenteert MACK Magic “Voltron 4D”, een spannend 12 minuten durend filmavontuur over Nikola Tesla. De bioscoopervaring geeft een voorproefje van de nieuwe achtbaan “Voltron Nevera powered by Rimac” in het themagebied Kroatië.

 

In het themagebied IJsland vindt een speciale tentoonstelling plaats onder de titel “Da lachen ja die Hühner – de tekeningen van Peter Gaymann in Europa-Park”. In de Blue Fire Dome zijn ruim 80 originele en gesigneerde prenten te zien van de populaire kunstenaar, die landelijk bekend staat om zijn humoristische werken. Het grootste pretpark van Duitsland biedt vooral voor kinderen spannende winterhighlights: in de “FIS Snowkidz – kinderskischool” in het Oostenrijkse themagebied kunnen ze onder begeleiding van skiërs hun eerste pogingen doen op ski’s of met de slee in de sneeuwbuizen de heuvel af.

 

In het Scandinavische themagebied biedt Europa-Park in samenwerking met de skischool Thoma de “Skitty World Nordic”, een langlaufwereld voor kinderen en jongeren aan. Gasten schaatsen op de grote schaatsbaan naast “Fjord Rafting”. De “WinterWunderWelt” in de Spaanse Arena biedt jonge bezoekers volop mogelijkheden om stoom af te blazen. Het postkantoor van Himmelspforten in Engeland is liefdevol ingericht en brengt de kinderen van de crèche naar de kerstcadeaufabriek. Aan het einde wacht de Kerstman met een kleine verrassing op de kinderen en luistert hij naar hun wensen.

 

Ook de internationale artiesten zorgen voor een kerstsfeer en nemen bezoekers mee in een magische wereld met het beste entertainment. Prachtige kostuums en professionele producties op de grond en in de lucht met bekroonde artiesten maken indruk op het publiek in de nieuwe circusrevue. Het winterseizoen is ook het moment waarop wensen in vervulling gaan – dit is zeker het geval bij de ijsshow “Surpr’Ice”. In het Globe Theatre vertelt ‘A Christmas Novel’ een ontroerend verhaal vol nostalgie en emoties, doorspekt met dans en zang.

 

Na het grote succes van 2022 keren Ross Antony en Paul Reeves dit jaar terug en presenteren van 13 tot en met 17 december drie keer per dag de nieuwe show ‘Crazy Christmas – Every Year Again’ met hun favoriete kersthits in het Globe Theatre. Vanaf 17u00 nodigt Ed Euromaus je uit voor zijn 3D video mapping show op de gevel van de “Eurosat – CanCan Coaster”. Elk half uur betovert een spel van licht en kleuren de bezoekers van de “Miraculux – Mapping Show”.

 

’s Avonds kunnen de gasten bovendien een fascinerend kerstspektakel aan het meer in het Oostenrijks themagebied verwachten met de show “Josefina’s Winter Journey”. Het dagelijkse hoogtepunt is “Ed’s Starlight Parade” met prachtige kostuums en glinsterende praalwagens van waaruit Ed Euromaus en zijn vrienden naar de kleine gasten zwaaien.

 

Bron en foto’s: Europa-Park