Fotoalbum: West-Amerika trip: Six Flags Discovery Kingdom – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Met Six Flags Discovery Kingdom had Six Flags een tweede kans tijdens onze reis om te laten zien dat het wel beter kon. Six Flags Discovery Kingdom lag er echter al even slecht bij als Six Flags Magic Mountain, terwijl ik in 2018 wel heel veel goede ervaringen heb gehad in Six Flags parken, in het oosten van Amerika dan wel.

Toen we aankwamen in het park om 11 uur, aangezien het park toen pas opende, waren er amper 3 van de 10 rollercoasters geopend. Dit betekende meteen dat er zich lange rijen vormden aan de attracties die dan wel geopend waren. Uiteindelijk openden 4 achtbanen later die dag nog, maar helaas misten we maar liefst 3 rollercoasters.

Bij de gemiste achtbanen zat Superman Ultimate Flight, alweer een Sky Rocket II van Remier Rides die we dus misten. In het begin hadden we nog wel hoop dat deze zou openen omdat er personeelsleden aan de ingang stonden, maar heel de dag hebben we geen testrondjes gezien. Ook de SLC Kong en de gloednieuwe wilde muis Sidewinder Safari waren gesloten. Geen idee wat er zo moeilijk is om een Zamperla muis draaiende te krijgen, maar de achtbaan opende al met een jaar of twee vertraging en is na een jaar al langdurig buitenwerking.

Een baan die we eerst vreesden te missen, was Flash: Vertical Velocity, een Intamin Impulse Coaster die later die dag gelukkig wel opende. Ook Medusa, een B&M Floorless Coaster opende later die dag haar deuren. De achtbaan die we al opgegeven hadden, een Boomerang van Vekoma, bleek uiteindelijk dan toch nog te openen. Hier sloegen ze erin om zo traag te werken dat er slechts 6 treinen per uur gedispatcht werden. Daarnaast was telkens ruim de helft van de trein gevuld met fastpassers. Dit had als gevolg dat we maar liefst 1 uur en 40 minuten hebben moeten aanschuiven om deze rollercoaster te kunnen doen.

De topper van het park is Joker, een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction met een zeer goede lay-out! Ook was het fijn om met Batman The Ride weer een toffe S&S Free Spin coaster te kunnen doen. Tot slot waren er nog een Zierer Tivoli Large met Cobra en een Zamperla kinderachtbaan met Roadrunner Express.

Wat dit Six Flags park zo anders maakt dan de andere parken, is dat dit lange tijd geen pretpark is geweest maar een marine park. Hier kan je dus gewoon naar Dolfijnenshows gaan kijken. Ook zeehonden, pinguïns, alligators, leeuwen, giraffen en reptielen zijn er te bewonderen. Vrienden van mij die een maand eerder naar dit park gegaan waren, hadden wel een goede ervaring tijdens hun bezoek waarin alle attracties wel geopend waren. Wat er mis is gelopen op deze vier weken is me een raadsel, maar wij troffen het park dus in hele andere omstandigheden aan.