S&S Worldwide stelt treintjes voor van eerste Axis Coaster

De Amerikaanse fabrikant S&S Worldwide heeft op de IAAPA-expo in Orlando de treinen voorgesteld voor de allereerste Axis Coaster ter wereld. Deze zal volledig in teken komen te staan van de Transformers en komt te liggen in Seven Yanbu in het Saudische Al Madinah.

 

Afgelopen zomer konden we al bekendmaken dat S&S Worldwide de eerste twee exemplaren verkocht had van haar unieke Axis Coaster. Bij dit type coaster gaan de treinen zowel boven als onder de track rijden waardoor bezoekers een nooit eerder geziene ervaring krijgen. Welke parken deze eerste twee exemplaren gekocht hadden, was toen nog niet bekend. Volgens de geruchten was er eentje in Europa die een Axis Coaster zonder lancering besteld had, en eentje buiten Europa die een Axis Coaster met lancering besteld had.

 

Ondertussen is heel wat extra informatie naar buiten gekomen tijdens de IAAPA-expo in Orlando. Hier onthulde S&S Worldwide de treintjes van de eerste Axis Coaster die het zal bouwen. Dit wordt Transformers in Seven Yanbu gelegen in Al Madinah in Saoedi-Arabië. Deze achtbaan moet in 2025 openen en zal via een lancering een snelheid behalen van 56,3 km/u.

Transformers pretparken:

De investeringsgroep Saudi Entertainment Ventures (Seven) kondigde eerder dit jaar haar plannen aan voor de ontwikkeling en exploitatie van ’s werelds eerste indoor entertainmentcentra met Transformers-thema in Saoedi-Arabië. Seven werkt samen met Hasbro aan de nieuwe Transformers-locaties. De groep werkt ook samen met Hasbro om ’s werelds eerste Play-Doh-attracties in Saoedi-Arabië te creëren.

De locaties zullen 10.000 vierkante meter groot worden en zullen ultramoderne attracties en heel wat thematisering krijgen. Verder komen er merkwinkels en exclusieve merchandise en thematische F&B. Op enkele concepttekeningen ontdekken we een schommelattractie, Zamperla NebulaZ en de Axis Coaster.

De attractiesector in Saoedi-Arabië groeit snel als onderdeel van Vision 2030 van de PIF. Seven investeert meer dan 13 miljard dollar om 21 entertainmentbestemmingen te bouwen in 14 steden in het land. 

Bron: rcdb

Foto’s: CoasterForce