Big Easy Boulevard vervangt Angry Birds Land in Thorpe Park

Onlangs raakte bekend dat het Engelse pretpark Thorpe Park afscheid neemt van het themagebied Angry Birds Land. Nu wordt de vervanger aangekondigd, namelijk Big Easy Boulevard. De zone zal vanaf volgend seizoen geïnspireerd zijn op de straten van New Orleans.

 

Het Angry Birds gebied van Thorpe Park, dat nu gesloten werd,  bestond uit drie attracties nl. de vrijevaltoren Detenator, de botsauto’s King Pig’s Wild Hog Dodgems en een bioscoop Angry Birds 4D. De vrijevaltoren zal haar naam behouden maar wordt in een ander jasje gestopt. Het thema draait om een vuurwerkbedrijf dat de naam Freedom Firework Co draagt, hier lijkt het alle dagen de Amerikaanse feestdag Fourth of July te zijn.

Voor de botsauto’s bedacht het park een thema dat draait om een benzinestation. De 4D-cinema krijgt een trendy urban tintje. Op die manier kan men deze multifunctioneler gebruiken zonder dat het thema niet past.

Behalve de nieuwe zone werkt het park ook aan de achtbaan Colossus. Deze achtbaan met tien inversies kreeg al enkele nieuwe trackdelen en zal tegen volgend seizoen opnieuw een fris kleurtje krijgen, de schilderwerken zijn volop bezig.

 

Hyperia

De belangrijkste investering wordt zonder twijfel de achtbaan Hyperia.

Hyperia wordt van het type hyper coaster. De Duitse fabrikant Mack Rides staat in voor de bouw van de baan. Met zijn hoogte van 72 meter wordt het de hoogste van het Verenigd Koninkrijk. Tot nu was die eer weggelegd voor Big One in Blackpool Pleasure Beach met een hoogte van 65 meter.

Verder belooft het park een topsnelheid van net geen 130 km/u. Dit is vergelijkbaar met Stealth, die ook in het park te vinden is.

 

 

Bron en foto: Thorpe Park