Fotoalbum: West-Amerika trip: Santa Cruz Beach Boardwalk – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Er was een gigantische drukte toen we aankwamen bij Santa Cruz Beach Boardwalk. Een uur hadden we nodig om de laatste 200 meter tot het park te rijden en ons geparkeerd te krijgen. We waren duidelijk niet de enige toeristen die op de dijk de avond wouden doorbrengen.

Uiteraard is de Giant Dipper de belangrijkste van de drie rollercoasters in het park. Het is een steengoede houten achtbaan gebouwd in 1924! Hier werd keihard doorgewerkt om de gigantische wachtrij op korte tijd erdoor te jagen. Het was fijn om dergelijke goede operations te zien! Tot onze grote verbazing waren hier ook geen riempjes aanwezig in de achtbaan, wat wel het geval is bij zowat elke andere achtbaan in Californië. Deze achtbaan behaalt een snelheid van 88,5 km/u en is 21,3 meter hoog.

De kleinste achtbaan van het park is de Sea Serpent, een E&F Miler kinderachtbaan met een custom lay-out. Undertow is dan weer een leuke Maurer spinning coaster. Helaas stond hier een gigantische rij voor die ruim over het uur ging. En dit dan nog wel voor een pay-per-ride rollercoaster! Hele toffe sfeer hier in het park. Jammer voor ons dat het zo druk was.