Yetiland opent eerste achtbaan van Slovakije

Het Slovaakse pretpark Yetiland heeft een achtbaantje geopend. Het gaat om een zeer klein exemplaar waarbij bezoekers elkaar omhoog moeten fietsen. Het is de eerste vaste achtbaan van Slovakije die geopend werd aangezien de opening van Vesmír in Fantázia Liptov Park op zich laat wachten.

 

Er is een nieuwe rage bij de Europese pretparken. Alleen al dit jaar opende maar liefst 10 verschillende fietsachtbaantjes van dezelfde onbekende Chinese fabrikant. Hierbij kan 1 bezoeker in een karretje plaatsnemen. Een andere bezoeker moet dan met een fiets het karretje de liftheuvel omhoog fietsen. Wanneer deze op de top van de heuvel is legt het karretje het volledige parcours af.

Het is het Slovaakse pretpark Yetiland, dat in 2021 de poorten opende, die het 10de exemplaar opende dit jaar opende. Eerder opende ook al dergelijke exemplaren in het Deense Sommerland Sjælland, het Duitse Kliemannsland en opende 6 exemplaren in 5 verschillende Duitse Karls parken. Het Franse pretpark Diverty Parc opende vorige jaar het eerste exemplaar in Europa. Hoewel het niet de bedoeling is, kunnen de meeste volwassenen wel perfect een ritje maken. Hiervoor is het karretje net groot genoeg.

Yetiland is een klein pretparkje met verschillende attracties zoals banden glijbanen op matten, waterbal op het water, springkussens en heel wat andere attracties voor de allerkleinsten.

Fantázia Liptov Park:

Normaal had het nieuwe pretpark Fantázia Liptov Park vorig jaar de eerste achtbaan van Slovakije geopend, maar door een dispuut met de Slovaakse fabrikant InterTech laat de opening nog steeds op zich wachten. Het is niet duidelijk wanneer de spinning coaster wel geopend zal kunnen worden.

 

Bron en foto’s: Erik Horský